Siner ili Fric / -FOTO: TWITTER/USOPEN
07/09/2024 u 08:24 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Siner i Fric za pehar u Njujorku

Italijan i Amerikanac igraće sjutra od 22 sata veliko finale Ju-Es opena

Italijan Janik Siner i Amerikanac Tejlor Fric, prvi i 12. teniser svijeta boriće za pehar sjutra na Ju-Es openu.

Siner je u tri seta bio bolji od Britanca Džeka Drejpera - 7:5, 7:6, 6:2 u meču u kojem je morao prilično da se pomuči u prva dva seta, dok je Fric režirao veliki preokret protiv zemljaka Frensisa Tijafoa - 4:6, 7:5, 4:6, 6:4, 6:1 i postao prvi Amerikanac u muškom singlu koji će igrati u završnom meču za grend slem trofej još od Endija Rodika na Vimbldonu 2009, a prvi od Andrea Agasija 2005. u Njujorku.

Siner će biti favorit, ali će osim Frica protiv sebe imati i 25.000 navijača. Italijan je stigao na korak od osvajanja druge grend slem titule i prvi je igrač iz svoje zemlje koji se plasirao u finale Ju-Es opena, a Fric će pokušati da ispiše istoriju na domaćem grend slemu i da postane prvi američki šampion nakon 2003. godine kada je Endi Rodik podigao pehar na "Artur Ešu" savladavši Huana Karlosa Ferera.

Veliku šansu da bude rival Sineru u borbi za pehar propustio je Tijafo, koji je u polufinalu vodio sa 2:1, a onda se u četvrom setu pri rezultatu 4:4 njegova igra potpuno raspala, tako da je u petom setu srljao iz greške u grešku.

Velliko finale Siner i Fric odigraće u nedjelju od 22 sata po našem vremenu, a u međusobni skor je izjednačen 1:1. Žensko finale večeras od 22 časa igraju Arina Sabalenka i Džesika Pegula.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 23:36