Janik Siner / EPA-EFE-RAY ACEVEDO
11/03/2024 u 13:08 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Siner ruši redom

Italijan ostvario 14. pobjedu u ovoj sezoni i plasirao se u osminu finala Mastersa u Indijan Velsu

Nezaustavlјiv je Janik Siner u ovoj sezoni. Treći teniser sviјeta u trećem kolu Mastersa u Indijan Velsu nadigrao je Njemca Jana-Lenarda Štrufa sa 6:3, 6:4 i plasirao se u osminiu finala.

Siner je upisao 14. pobjedu u 2024 godini, osvojio Melburn i Roterdam, i u nizu je od 17 trijumfa. Posljednji koji ga je pobijedio bio je Novak Đoković u finalu Završnog mastersa u Torinu.

- Nisam nepobjediv, samo sam dobro pripremljen. Radim veoma naporno kako bih bio u ovoj poziciji. Imam samopouzdanja, ali to može brzo da krene u pogrešnom pravcu. Nadam se da ću nastaviti seriju koliko god je to moguće, ali sve bi moglo da se završi za dva dana. Moji rivali me sada bolje poznaju - rekao je Siner.

Rival Sineru u borbi za četvrtfinale biće Amerikanac Ben Šelton koji je u tri seta 7:6, 3:6, 7:6 posle dva časa i 46 minuta savladao Argentinca Fransiska Serundola.

Ulogu favorita opravdao je Njemac Aleksander Zverev, koji je savladao Holanđanina Talona Grikspora, sa 7:6, 6:3, dok je iznenađenje u trećoj rundi priredio Čeh Jirži Lehečka koji je eliminisao petog igrača svijeta Rusa Andreja Rubljova (6:4, 6:4), i u osmini finala igraće protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 14:42