/ - FOTO: UNSPLASH - STEFAN KOSTIć ZASTAVA SRBIJE, SRBIJA
13/12/2023 u 12:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ambasador Hil: Sudbina Srba je u rukama Srba, a ne u Vašingtonu, Briselu ili Pekingu

Ilon Maks možda planira da se jednog dana preseli na Mars, ali mi ćemo morati da ostanemo na planeti Zemlji, poručio je on

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas na skupu "Svijet u 2024. godini" u Beogradu da Srbi treba da shvate da im je sudbima u njihovim rukama, a ne u Vašingtonu, Briselu i Pekingu, prenosi N1.rs.

On je na otvaranju konferencije istakao da će 2024. godina biti „kompleksna“ i da će njen ishod zavisiti od mnogo faktora.

Naredna godina će takođe, naglasio je, biti „veoma, veoma“ važna za sve koji žele da vide dalje proširenje Evropske unije i Srbiju na drugačijem mestu te dodao da;u Briselu primećuje dobru volju.

- Za Srbiju je 2024. važna godina. Svi Srbi treba da shvate da njihova sudbina nije u Vašingtonu, Briselu, čak i Pekingu, sudbina Srba je u Srbima - rekao je Hil.

Pomenuvši Otvoreni Balkan, rekao je da njemu nije bitno kako će se model regionslne saradnje zvati već da ona postoji i da se razvija.

Rekao je da postoji šansa da se dijalog Beograda i Prištine da napreduje narednih mjeseci, te da i u tom smislu vjeruje da će naredna godina biti važna za Srbiju.

- Ilon Maks možda planira da se jednog dana preseli na Mars, ali mi ćemo morati da ostanemo na planeti Zemlji. Moramo da se ponašamo prema našem vazduhu, vodama, zemlji i jedni prema drugima sa poštovanjem -zaključio je Hil.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:43