Avio-bomba, Niš / - MUP SRBIJE
21/04/2024 u 11:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Avio-bomba izmještena iz Niša, građanima dozvoljen povratak u domove

Avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja u Ulici Aleksandra Medvedeva u Nišu, izmještena je sa te lokacije i od 10 sati evakuisanim građanima je dozvoljen povratak u svoje domove.

Uništavnje bombe još nije završeno, ali su građani Niša bezbjedni jer je bomba evakuisana. Ona je prebačena u kamion i odvezena na lokaciju na sat vremena od Niša, gdje će biti bezbjedno uništena tako što će biti ukopana u zemlju i onda aktivirana, javlja reporter N1.

Premještanje bombe otpočelo je u 8.10 časova, a završeno u 9.40. Od 10 sati evakuisanim građanima je dozvoljen povratak u svoje domove.

Niš: U toku akcija uništavanja avio-bombe, evakuisano 1.300 ljudi

Akcija neutralisanja i uništavanja avio-bombe zaostale iz NATO bombardovanja u Ulici Aleksandra Medvedeva u Nišu otpočela je nakon što je stanovništvo dijela naselja Stevan Sinđelić uspješno evakuisano.

V.d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić rekao je da je evakuacija dela naselja Stevan Sinđelić je uspješno završena, bez ikakvih problema.

Precizirao je da je evakuisano 1.300 ljudi, od toga 1.280 samostalno, dok je 20 smješteno u prostorije koje je obezbijedio grad Niš, a 17 je zatražilo ljekarsku pomoć koja im je omogućena, navodi se u saopštenju MUP-a.

Načelnik Sektora za vanredne situacije je ukazao da će akciju neutralizacije bombe izvesti pripadnici Odjeljenja za uništavanje eksplozivnih ostataka rata SVS i precizirao da je riječ o avio-bombi MK 84, težine 1.000 kilograma, 2.000 libri kalibra, koja sadrži 430 kilograma eksplozivnog punjenja.

Čaušić je dodao da u ovoj akciji koja je počela jutros u 8.10 časova učestvuje oko 230 osoba, od kojih 144 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i gradskih službi grada Niša.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 22:48