Миљковић и Беливук / - Нова.рс
21/09/2023 u 17:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Belivuk: Naša saznanja su da postupak mora biti gotov prije izbora

Ništa loše ne govorim vama, naša su saznanja da je ovo gotov slučaj i da će uskoro „skaj“ biti priznat i da su sa vama napravili dogovor - kazao je on

Suđenje članovima klana Veljka Belivuka koji se terete za sedam teških ubistava, otmice, mučenja, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno držanje oružja nastavljeno je svjedočenjem Aleksandre Živković.

Ona je vlasnica placa u Surduku, gdje je prema navodima optužnice spaljeno tijelo Gorana Mihajlovića. Mihajlović je, kako Tužilaštvo za organizovani kriminal tvrdi, otet 1. aprila 2019. godine. Odveden je u kuću u Ritopeku gdje je otrovan, a zatim je njegovo tijelo spaljeno na placu u Surduku, a ostaci njegovog tijela su bačeni nakon toga u rijeku.

Aleksandra Živković je bivša supruga Radoja Živkovića, rođaka vođe „kavačkog“ klana, koji je uhapšen zbog sumnje da je po nalogu Radoja Zvicera, vođe „kavačkog klana“, organizovao ubistvo Jovana Vukotića, vođe suprotstavljenog „škaljarskog“ klana, u Istanbulu u septembru 2022. godine.

Svjedokinja je opisivala sam plac u Surduku i dvije kuće koje se nalaze na njemu. Kazala je da je kuću naslijedila od svoje bake 2018. godine i da je povremeno u tu kuću vikendima odlazila sa porodicom.

Sve vrijeme tokom svog svjedočenja bila je vidno uznemirena, a na pitanje predsjednice sudskog vijeća da li je previše uzbuđena, Aleksandra Živković odgovorila da joj je „sve ovo strašno“.

Svjedokinja je navela da nikog od optuženih koji su prisutnih u sudnici ne poznaje kao i da je u brak sa Radojem Živkovićem stupila zvanično 2013. godine ali da su se već 2015. godine rastali. Od tada do sad više puta je pokušala da se razvede od njega, krajem 2015. podnijela je zahtjev za razvod, ali to nije uspjela sve do 2023. Ove godine su se konačno razveli, nakon što je on uhapšen.

Nakon njenog svjedočenja uslijedilo je izlaganje primjedbi na svjedočenja svih prethodnih svjedoka.

Tokom iznošenja primjedbi drugooptuženi Marko Miljković je u jednom trenutku za oštećenog svjedoka koji je svjedočio prije dva dana, a koji je prema svojim riječima ali i navodima Tužilaštva bio silovan u prostorijama na stadionu Partizan, Miljković je rekao da je on „lud“.

„Smijali smo se jer tužilaštvo je tvrdilo da nije lud, onda smo vidjeli da nije u vinklu. Ako se ustanovi da je lud, nećemo se smijati. Vi ste čak htjeli da ga vežete“, rekao je Miljković sa osmjehom aludirajući na pojedine tvrdnje oštećenog.

Predsjednica sudskog vijeća upozorila je Miljkovića da bira riječi koje izgovara u sudnici.

Takođe Miljković je kazao i da treba da se izvrši vještačenje tužilaštva.

Na to je jedan od postupajućih tužilaca Zoran Babić ustao i kazao sudskom vijeću da tužioci ćute i čekaju da sudsko vijeće reaguje na ovakve riječi optuženog Miljkovića.

Nakon toga predsjednica sudskog vijeća je izrekla opomenu Mljkoviću da se ponaša pristojno i da ne vrijeđa više.

„Ovo je već druga opomena za vas Miljkoviću“.

Tokom iznošenja svojih primjedbi okrivljeni Veljko Belivuk obratio se sudskom vijeću sa svojim saznanjima.

„Ništa loše ne govorim vama, naša su saznanja da je ovo gotov slučaj i da će uskoro „skaj“ biti priznat i da su sa vama napravili dogovor. Imamo informacije da ovaj postupak mora biti završen do izbora“, rekao je Belivuk u sudnici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:03