/ - FOTO YOUTUBE
16/07/2023 u 20:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brnabić: Ne vjerujem da je Rama protiv inicijative Otvoreni Balkan

Vjerujem da je budućnost svijetla i sugurna, i vjerujem da će se i ostale zemlje iz regiona priključiti ovoj inicijativi, rekla je Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavila da vjeruje da je budućnost inicijative Otvoreni Balkan svijetla i da će sutra u Tirani o tome razgovarati sa albanskim premijerom Edijem Ramom, prenosi Kosovoonline.

- Bez obzira na određene izjave, ne vjerujem da je Rama protiv inicijative Open Balkan, mislim da je o tome pričao i na poslednjoj pres konferenciji sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Vjerujem da je njena budućnost svijetla i sugurna i da će se i ostale zemlje iz regiona priključiti ovoj inicijativi- rekla je ona.

Prema njenim riječima Otvoreni Balkan je autohtona i izuzetno praktična inicijativa, jer svaki projekat koji se radi u okviru nje ima konkretnu primjenu i direktno se osjećaju njegovi benefiti za privredu i za građane.

- Ovo je samo početak, a ako vidite međusobnu robnu razmjenu između Albanije, Srbije i Sjeverne Makedonije, usklađivanje carinskih, fitosanitarnih procedura, skraćivanje čekanja na graničnim prelazima, građani i privreda će ne samo nas nego i sledeće generacije političara terati da nastave sa ovom inicijativom i da je proširuj- rekla je Brnabić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 22:18