/ foto youtube
03/10/2023 u 16:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić: Cilj Srbije deeskalacija na Kosovu, a Priština to ne želi

Dačić je, prema saopštenju Ministarstva, ukratko informisao Šefera o kompleksnoj situaciji na Kosovu i "naglasio da je cilj Srbije deeskalacija situacije na terenu

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je 3. oktobra da je cilj Srbije deeskalacija situacije na Kosovu, a da vlasti u Prištini to ne žele, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Na sastanku s Akselom Šeferom, koizvestiocem Komiteta za monitoring Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope za sačinjavanje izvještaja o napretku Srbije, Dačić je rekao da je Srbija istrajna u primeni vrijednosnog okvira i standarda Savjeta Evrope.

Dačić je, prema saopštenju Ministarstva, ukratko informisao Šefera o kompleksnoj situaciji na Kosovu i "naglasio da je cilj Srbije deeskalacija situacije na terenu, što trenutno vlasti u Prištini ne žele".

Kosovske vlasti optužuju Srbiju za napad na Policiju Kosova 24. septembra u Banjskoj kada su ubijeni policajac Afrim Bunjaku i troje napadača srpske nacionalnosti, prenosi RSE.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je Milan Radoičić uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, posle čega mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Radoičić je, nakon što su ga kosovske vlasti optužile da je organizovao oružani napad na kosovsku policiju, priznao odgovornost i podnio ostavku na funkciju potpredsjednika Srpske liste, najveće partije kosovskih Srba koja ima podršku Beograda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 12:24