ivica dačić / - FOTO: KOSOVO ONLINE
18/08/2024 u 11:53 h
DAN pprtalDAN pprtal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Dačić: Ubijen vehabija Senad Ramović Becan

U selu Hotkovo u blizini Novog Pazara, u subotu uveče, ubijen je vehabija Senad Ramović Becan koji je prilikom hapšenja pružao otpor i pucao na policiju, saopštio je danas srpski ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić.

- Ramović je odbio da se preda prilikom hapšenja i ispalio je tri, četiri hica na pripadnike policije-rekao je Dačić, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Dačić je naveo da Ramović nije zetečen u svojoj kući u Hotkovu, već u obližnjoj kući njegovog zeta Aldina Birčovića iz Novog Pazara koji se trenutno nalazi na odsluženju zatvorske kazne u Nišu.

Novi Pazar: Vehabija ubijen u okršaju sa policijom

On je dodao da je Ramović i prilikom ranijih pretresa pružao otpor policiji. Dačić je rekao da je Ramović bio u bjekstvu nakon što se u junu desio teroristički napad ispred ambasade Izraela u Beogradu i da se u jednom momentu krio na Kosovu.

- Ova akcija je nastavak akcija sprovedenih nakon terorističkog akta ispred ambasade Izraela u Beogradu- rekao je Dačić.

On je dodao je da je akcija hapšenja Ramovića sprovedena u koordinaciji Bezbjednosno-informativne agencije Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru. Ranije su vlasti Srbije Ramovića označile kao stanodavaca Miloša Žujovića koji je 29. juna u Beogradu samostrijelom teško ranio policajca na obezbjeđenju Ambasade Izreala, koji je tom prilikom uzvratio i likvidirao napadača.

Ramović ranije je po presudi za terorizam u Srbiji bio osuđen na 13,5 godina zatvora. Uhapšen je 2007. zbog oružanog obračuna sa policajcima u selu Trnava kod Novog Pazara, kada je uhapšeno i 14 njegovih saradnika.

Sudsko vijeće Posebnog odjeljenja Okružnog suda u Beogradu 12 optuženih iz te grupe osudilo je u julu 2009. na više od 60 godina zatvora za udruživanje radi protivustavne djelatnosti, terorizam i planiranje ubistva tadašnjeg glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića.

U presudi je tada navedeno da su osuđeni planirali napade na džamiju i policijsku stanicu u Novom Pazaru. Saopšteno je da su na planini Ninaji kod Novog Pazara sakrili velike količine oružja, hrane i ljekova i bili osposobljeni za specijalna teroristička i inženjerijska dejstva i protivtenkovsku borbu.

Sud je u obrazloženju presude naveo da je tokom suđenja dokazano da su okrivljeni planirali terorističke akte krajem 2007. i početkom 2008. godine, sa velikom količinom naoružanja kako bi izazvali strah i nesigurnost kod građana

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 23:25