/ - FOTO: SKUPšTINA CRNE GORTE
19/10/2022 u 17:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović pozvala Orlića da posjeti Crnu Goru

Predsjednica Skupštine Crne Gore sastala se sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srbije

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastala se danas u Beogradu sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srbije Vladimirom Orlićem. 

Đurović je izrazila zadovoljstvo što se nalazi u prvoj zvaničnoj posjeti Republici Srbiji u svojstvu predsjednice crnogorskog parlamenta i istakla da je to jako važno za dalji razvoj odnosa dvije države. 

-Nakon pet godina od posljednje posjete predsjednika crnogorskog parlamenta Srbiji, ovaj susret predstavlja dobar impuls u pravcu intenziviranja parlamentarne saradnje, istakla je Đurović.

Ukazujući na značaj saradnje između parlamenata Crne Gore i Srbije, kao najbližih država koje povezuju tradicionalno bratski i prijateljski odnosi, Đurović i Orlić si istakli da će raditi predano na popunjavanju, odnosno ponovnom formiranju grupa prijateljstva između Skupštine Crne Gore i Narodne skupštine Republike Srbije.

Đurović sa Vučićem: Odnosi Srbije i Crne Gore važni za stabilnost regiona

Đurović je, takođe, ukazala  na važnost uspostavljanja saradnje između skupštinskih službi kako bi se obezbijedila razmjena znanja, iskustava i informacija, što je od značaja za poboljšanje rada dva parlamenta. 

Sagovornici su se saglasili da postoje sve pretpostavke za produbljivanje parlamentarne, ali i sveukupne saradnje između Crne Gore i Srbije, te da se današnja posjeta crnogorske delegacije može smatrati dobrim početkom u pravcu daljeg unaprjeđenja odnosa dvije prijateljske zemlje.

- Đurović je iskoristila priliku da gospodinu Orliću čestita na izboru za predsjednika Narodne skupštine Republike Srbije i da ga pozove u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, ocijenivši da će to biti još jedan značajan korak ka produbljivanju sveukupne saradnje između Crne Gore i Srbije- navodi se u saopštenju.

U okviru posjete, Orlić i Đurović su, uoči 20. oktobra - Dana oslobođenja Beograda, položili vijence na spomenik oslobodiocima Beograda. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 07:55