Darko Šarić / BLIC - BIA BEZBEDNOSNO INFORMATIVNA AGE
09/05/2022 u 14:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ево ко је у Бразилу срушио Шарићев клан: Откривени непознати детаљи хапшења нарко боса

Прије три дана колумбијска полиција заплијенила је више од 600 килограма кокаина у једном комбију у граду Соледад. Како наводи портал Семана, сумња се да је дрога припадала Балканском картелу

Дарко Шарић, ухапшен је прijе мjесец дана у својој луксузној вили на Дедињу у којој се налазио у кућном притвору, након што је у децембру прошле године пуштен из притвора у коме је провео седам година, пише Kurir.rs.

Шарић, који је ухапшен 14. априла, први пут се тада појавио у јавности и то пред Апелационим судом који је отворио другостепени поступак у предмету који је против Шарића и осталих оптужених вођен због шверца 5,7 тона кокаина из Јужне Америке у Европу.

Полицајац у пензији и предсjедник Синдиката полиције и полицијских старешина Блажо Марковић је гостујући у емисији "Пулс Србије" на Kurir телевизији по први пут открио детаље хапшења, које јавност до сада није знала.

- Ево да кажем, можда по први пут, ми смо у неко вријеме у прошлим акцијама имали три човјека који су били у Бразилу и који су разбили Шарићеву доставу дроге на Балкан. Ми се можемо похвалити тиме заједно са ДЕА, то је било 2005. године када се све то радило под вођством начелника Пушића и генерала Милојевића то је одрађено. Да вам кажем, Бразил и Колумбија је занимљива дестинација јер се тамо све то ради. Ми морамо да затварамо границе да бисмо се заштитили од дроге - испричао је Марковић.

На питање водитеља Милоша Анђелковића и Милице Марковић због чега је Америци битно да заустави дистрибуцију наркотика на Балкан, Марковић каже да САД жели да пресјече дистрибуцију у самом корјену.

- Битно је да не би дошло до њих... Углавном можемо сви да се похвалимо да је дошло вријеме да се поставе и људи и иностранству и овдје у које можемо имати повјерења - каже Марковић.

Подсјетимо, прије три дана колумбијска полиција заплијенила је више од 600 килограма кокаина у једном комбију у граду Соледад. Како наводи портал Семана, сумња се да је дрога припадала Балканском картелу и клановима са којима ова нарко група сарађује. У акцији су ухапшене две особе, а сумња се да је требало да учествују у транпорту дроге чија је крајња дестинација била Белгија.

Према досадашњим информацијама, дрога је транспортована у оквиру мреже којом руководи Балкански картел.

Блажо Марковић каже да фокус треба бити на луци Бар и да сматра да је та дрога била намијењена за западне државе.

- У суштини ништа ово хапшење не значи. Да имамо и агенте који тамо раде, питање је да ли је тај картел главни. Ја сам полицајац и сумњам на све, међутим ја мислим да су шефови главни што се тиче Белгије ако је тамо замишљено да се тамо иде. Оно што је нама битно јесте да се фокусира лука Бар. То је нама битно. Та дрога је намијењено за западно друштво, није за Балкан. Претпоставка је да дрога иде за Белгију, али можда је и то лажна путања. Добро је да је ухапшено двоје људи и добро је да су се сви освестили да је дрога једна тешка болест која на све начине долази до нашег друштва - рекао је Марковић гостујући у емисији "Пулс Србије" на Курир телевизији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 03:16