/ Foto: Facebook
11/01/2024 u 12:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izbola muža i umotala ga u tepih, tijelo polivala omekšivačem

U optužnici je navedeno da je Sinišu 15 puta ubola nožem. Imao je povrede u predjelu lijeve plećke, ramena, grudi, a na lijevoj ruci je imao ranu dubine 12 centimetara iz koje je najviše krvario, te se pretpostavlja da je ona najviše uticala na to da Siniđa premine od posljedica uboda

Jasmini S. iz Lazarevca se sudi zbog ubistva supruga Siniše u februaru prošle godine, a, ukoliko se dokaže da je kriva, ono što je čini jednom od najbrutalnijih ubica u Srbiji je činjenica da je što je izbola supruga, umotala tijelo u tepih i desetak dana ga držala u stanu, polivajući ga omekšivačem kako se ne bi osjetio neprijatan miris.

Za sve to vrijeme, u kući su bila i njena djeca, ne znajući šta im je sa ocem.

Vijest o stravičnom ubistvu potresla je Srbiju krajem februara prošle godine, kada je otkriveno da je Jasmina pokušala sebi da prereže vrat, a potom je pronađeno tijelo.

U optužnici je navedeno da je Sinišu 15 puta ubola nožem. Imao je povrede u predjelu lijeve plećke, ramena, grudi, a na lijevoj ruci je imao ranu dubine 12 centimetara iz koje je najviše krvario, te se pretpostavlja da je ona najviše uticala na to da Siniđa premine od posljedica uboda.

Jasmina je nakon toga tijelo, navodno, "upakovala". Stavila ga je na ćebe, a ispod njegove glave četiri jastuka i radnu uniformu. Preko tijela je stavila PVC foliju, dva jorgana, prekrivač i jednu žensku jaknu.

Istraga je pokazala da je danima koristila omekšivač i kućnu hemiju kako bi prikrila neprijatan miris tijela, a po cijeloj sobi su bile mirisne jelkice za automobile. Nestanak muža je komšijama objasnila tako što je rekla da joj je suprug u bolnici zbog visokog pritiska.

Obdukcija Sinišinog tijela pokazala je da je smrt nasilna i da ga je Jasmina najvjerovatnije izbola na spavanju, jer nije bilo povreda koje bi ukazivale na to da je pokušao da se odbrani.

Tijelo je otkriveno tako što je policija došla u Jasminin stan zbog toga što je sebi presjekla vrat. Shvatili su da iz dnevne sobe dopire nesnosan smrad. Kada su ušli u dnevnu sobu, zatekli su tijelo umotano u nekoliko ćebadi.

Nakon što se dovoljno oporavila, Jasmina je iz bolnice prebačena u pritvor koji joj je određen kako u kratkom vremenskom roku ne bi ponovila djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Odbranu je iznosila četiri sata. Tvrdila je da se ničega ne sjeća, pa tako ni samog čina ubistva. Nije znala da kaže ni kako je dospjela u bolnicu.

Tvrdila je da se ne sjeća kada je posljednji put vidjela Sinišu i da ne zna da je mrtav. Kad god bi bila pitana o zločinu počinjala je da govori nepovezano. Kako je tada naveo Telegrafov sagovornik blizak istrazi, "Jasmina je govorila niz ludosti, ali o ubistvu ni riječ nije mogla da kaže".

Ona je nakon pokušaja samoubistva i otkrivenog zločina prevezena na jedinicu intenzivne njege Urgentnog centra sa teškim povredama.

Njena djeca su pronašla pismo u kom je Jasmina navela da je sebi oduzela život. Otišla su do komšije po pomoć kada su vidjela da je Jasmina prerezala vrat.

Komšija je nekako uspio da smiri djecu, dao im je slatkiše i krenuo u susjedni stan. Međutim, kako je Jasmina pokušala samoubistvo pred ulaznim vratima, nije mogao da ih otvori. Pozvao je policiju i onda vidio jeziv prizor. Jasmina je ležala sva u krvi s tri ubodne rane na vratu, dok je Sinišino tijelo bilo potpuno pomodrilo.

Ona je, prije nego što je pokušala da izvrši samoubistvo, ostavila pismo najstarijem sinu, koji je tada imao 21 godinu.

"Sine, ti si punoljetan i najstariji među mojom djecom. Ja odlazim, a ti brini o svima. Molim te, budi im staratelj", napisala je Jasmina svom sinu i prepustila mu brigu o djeci od devet, osam i šest godina.

U pismu nije navela razlog zbog kog je ubila supruga.

Jasminin tada devetogodišnji sin je, navodno, bio prisutan u stanu u trenutku ubistva. Kako je objasnio Sinišin otac, dijete je čulo da je njegov otac zajaukao u dnevnoj sobi, a onda je uslijedila tišina.

Odškrinuo je vrata i pitao majku šta se dogodilo, a ona mu je rekla da izađe i da je sve u redu. Poslije toga je vidio majku kako pere krvavi kuhinjski nož. Kako je ispričao deda djece, dječakova godinu dana mlađa sestra je vidjela da u mašini za veš izlazi krvava voda, od stvari kojima je Jasmina skupljala krv po dnevnoj sobi, a potom ih stavila da se operu.

Jasminin sin je, nedjelju dana nakon ubistva, govorio za Telegraf.rs.

"Ona mi je zagorčala život. Mogu vam reći da me je rodila, ali ona mi nije majka već monstrum. Nikada više ne želim da je vidim", rekao je Jasminin sin, koji je zamolio da mu ime ne bude otkriveno jer je "o slučaju objavljeno mnogo laži".

O zločinu nije ništa znao. U danu kada je Jasmina pokušala da počini samoubistvo, bio je na poslu. Kad se vratio, na vratima stana ga je sačekala policija.

"Jasmina je zaključala dnevnu sobu. Meni je govorila da je Siniša u bolnici i da je pitanje dana kada će doći kući. Nije dala da ulazim u prostoriju i ja sam je poslušao", rekao je on.

Nakon svega što se dogodilo, Jasminin sin je otišao je u stan i uzeo svoje i stvari troje mališana.

Za majku nikada više ne želi da čuje.

"Ako budem morao, samo u sudnici mogu da je vidim. Ljudi me povezuju sa zločinom, a ja ništa nisam znao. Čak su se i tokom istrage čudili kako ništa nisam znao. Jednostavno nisam. Ona je sve sakrila. Sada tek čujem da je prije Sinišinog ubistva pozajmljivala novac. Još nisam otkrio zašto joj je bio potreban, ali ću saznati", dodao je tada.

Kako sam tvrdi, život mora da nastavi dalje.

"Nije tačno da su djeca našla Jasminu u lokvi krvi. Koliko sam razumio, oni su pronašli pismo u kom su pročitali da njihova majka želi da se ubije. Tada su otrčali do komšija. Dok sam ja stigao kući, istraga je već počela", objasnio je.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo u avgustu prošle godine podiglo optužnicu protiv Jasmine S. zbog sumnje da je u februaru na svirep način ubila supruga Sinišu, nakon čega je pokušala da sebi oduzme život.

Na teret joj je stavljeno krivično djelo teško ubistvo i prijeti joj doživotna robija.

Suđenje za ubistvo počelo je u martu ove godine, prenosi Telegraf.rs.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:26