/ - FOTO: FEJSBUK
11/01/2023 u 21:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministar u Vladi Srbije podržao Danicu Crnogorčević: Ostavite ženu na miru!

Duško Markoviću, da ste nešto vrijedjeli, ne biste bili bivši. Da vas je sramota, oštro je reagovao Basta na Fejsbuku

Velika se prašina podigla u dijelu javnosti oko interpretacije najpopularnije pjevačice u Crnoj Gori Danice Crnogorčević ispred Hrama Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Naime, Crnogorčević je izvela 6. januara tokom Badnje večeri pjesmu "Oj junačka svijetla goro", a dio javnosti je interpretaciju te pjesme osudio. 

Povodom brojnih reakcija opozicionih partija, oglasio se i ministar privrede u Vladi Srbije Rade Basta. 

- Posle napada i osuda kojima je izložena Danica Crnogorčević samo zato što je pjevala pjesmu u svom izvornom tekstu želim da poručim: Poštovani gospodine Duško Markoviću, da ste Vi i Vaši stavovi nešto vredeli, ne biste bili bivši. Ostavite ženu na miru, treba da Vas je sramota - poručio je ministar Basta. 

image
- RADE BASTA

Povodom interpretacije Crnogorčević, Marković, bivši premijer Crne Gore, a sadašnji poslanik DPS-a kazao je da je državna himna, ni manje ni više, nego oskrnavljena.

- Državna himna Crne Gore izložena je poruzi i to na javnom skupu 6. januara u Podgorici, čiji su program i sadržaj poznati javnosti i nadležnim državnim organima i službama. Osuđujem skandaloznu interpretaciju himne, za koju je jasno da nije nikakav umjetnički izraz, već zlonamjerna konstrukcija koja udara na ugled Crne Gore i dostojanstvo svakog građanina koji je osjeća svojom - zaključio je Marković. 

Crnogorčević se ovim povodom još nije oglašavala, mada je dijelila poruke podrške na društvenim mrežama. 

Danica je najpopularnija pjevačica u Crnoj Gori, po real time platformi Pikasa koja je analizirala 100+ Instagram profila u Crnoj Gori u kategoriji Showbiz.

Danica Crnogorčević najpopularnija pjevačica u CG, Jadranka Bajraktarović na drugom mjestu

Po broju dobijenih reakcija (lajkovi, dijeljenja i komentari) iz publike, etno pjevačica poznata po rodoljubivoj pjesmi "Veseli se srpski rode" ubjedljivo je na prvom mjestu. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:33