/ - Фото: KURIR.RS
27/05/2022 u 12:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Монструозна "SKY" преписка клана Беливука: Проће тортуру као нико до сада, има живе да их гризем и жваћем

Само да вас замолим да ако ухватимо некога од ове двојице, да им објаснимо до краја шта је мука, наводи се у једној од порука

Вељко Беливук, који је оптужен да је организовао криминалну групу која је убила најмање седморо људи, толико је желио да види мртве Лазара Вукићевића и Александра Шарца да је својим сарадницима преко тајне апликације Скај послао поруку "да ће живе да их жваће", пише Kurir.rs.

Како Курир сазнаје, у пресретнутој комуникацији истажитељи су открили да су Беливук, звани Веља Невоља, и његов најближи сарадник Марко Миљковић припремали ликвидацију Вукићевића, чији је надимак на Скају био Свен, и Шарца, који је био Дилинџер, јер су сумњали да им раде о глави, да их прате и припремају њихово убиство за шкаљарски клан. Беливукова група, подсјетимо, била је блиска кавачком клану.

У комуникацији која је пресретнута 8. августа 2020. припадници групе се организују да направе "контрапратњу" да би утврдили ко прати и с прозора једне зграде у близини стадиона Партизан, на ком су имали своје просторије, мотри на њих.

ТРАНСКРИПТ:

Беливук: Они сем шпијунирања нису никада ништа урадили, пи*кетине мале.

Миљковић: Па то и сада и даље раде, клошари.

Милош Будимир: Само да вас замолим да ако ухватимо некога од ове двојице, да им објаснимо до краја шта је мука.

Миљковић: Наравно, до последње капи ћемо да их циједимо.

Милош Будимир: Купићемо и бренер и нова клешта и све што треба! Па ако треба и пет дана да будемо тамо.

Беливук: Дајем ријеч да ће проћи тортуру као нико до сада. Овај кад је рекао шта нас је занимало, изгубио сам вољу за мучењем. Свена и Дилинџера ћу са ужитком, штавише, има живе да их гризем и жваћем месо!

Миљковић: Свен нам је најбитнији, брате.

Подсјетимо, Лазар Вукићевић намамљен је у кућу у Ритопеку и убијен 14. октобра 2020. Како се наводи у оптужници Тужилаштва за организовани криминал, Беливук и Миљковић у том злочину нису директно учествовали. Истражитељи су открили да су они у то вријеме у Црној Гори отели Мила Радуловића Капетана и да је Миљковић Лазару Вукићевићу с његовог Скај телефона слао поруке и намамио га да дође у Ритопек. Написао му је да дође у Ритопек "да деру Вепра", алудирајући на Беливука. Међутим, када је стигао у кућу страве, дочекали су га припадници клана, мучили га, а потом убили.

На дан када је у Србији убијен Лазар Вукићевић, како се сумња, Беливук и Миљковић су с Небојшом Јанковићем у кући у насељу Спуж код Подгорице убили Дамира Хоџића и Адиса Спахића, а потом и Мила Радуловића, за ког су сумњали да контролише и финансира Вукићевића и Шарца.

(Kurir.rs)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:15