фото: Новости / - фото: Новости
27/11/2021 u 22:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мркоњић до краја остао вјеран пријатељ Слободана Милошевића

Познат је и по изјави да је Слободан Милошевић „херој над херојима“

Високи функицонер Социјалистичке партије Србије Милутин Мркоњић је преминуо у 79-тој години. Цијелог живота остао је вјерни поштовалац и велики пријатељ Слободана Милошевића, ког је често посјећивао у Хагу, пишу Новости.

Његову оданост Милошевићу показује и чињеница да је, упркос томе што је СПС крајем 2014. године ружу на логоу промијенио звијездом, Мркоњић је и даље носио значку са старим обиљежјем. Како је говорио, промјена знака није значила и промјену идеологије.

Мркоњић је ову изјаву дао у канцеларији Милошевићеве секретарице Мире Драгојевић која је, након одласка у пензијју радила у администрацији странке, а у слободно вријеме сређивала документацију из Хага. Управо у тој канцеларији била је огромна Милошевићева слика и беџ руже.

Преминуо Милутин Мркоњић

Познат је и по изјави да је Слободан Милошевић „херој над херојима“.

- Историја ће показати да је Милошевић био херој, а мени не пада на памет да се ограђујем од овог става – рекао је Милутин Мркоњић 2009. године док је био министар за инфраструктуру. Он је тада додао и да је Милошевић показао како се брани част своје земље и свог народа.

Док је Милошевић био у Хагу, Мркоњић је јавно негодовао због третмана који бивши предсједник има у притворској јединици.

- Однос такозваног међународног кривичног Трибунала у Хагу према Слободану Милошевићу и другим српским родољубима се огледа у драстичном кршењу њихових слобода и права прописаних међународним конвенцијама и другим међународним актима по бројним основама, па чак и кроз кршење сопствених правила Трибунала што је незабиљежено у историји међународног правосуђа.

Према његовим ријечима, нико није покушао да спријечи тихо убиство бившег предсједника Републике Србије и Савезне републике Југославије.

Иначе, Мркоњић се годинама залагао и да се породица предсједника Милошевића врати у Србију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:22