Danka Ilić / - FOTO: AMBERAALERT
08/04/2024 u 10:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Peti dan potrage za tijelom djevojčice Danke: Osumnjičeni ne želi da kaže gdje je sakrio tijelo

Peti dan je potrage za tijelom djevojčice Danke Ilić (2), a policija pregleda više lokacija oko Bora. Juče je u toku prijepodneva pretražen Lazarev kanjon i Lazareva pečina, kao i područje duž Zlotske rijeke.

Prethodnih dana detaljno su pregledana dvorišta komšija i okolni bunari.

Dvojici osumnjičenih za ubistvo dvogodišnjeg djeteta određen je pritvor do 30 dana.

Dvojica 50-godišnjaka iz Bora uhapšeni su nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija. Zbog sumnje da su pomogli da se sakrije tijelo, uhapšeni su i brat i otac jednog od osumnjičenih.

Njima se na teret stavlja krivično djelo – teško ubistvo u saizvršilaštvu. Jedan od njih, D. D. (40) iz Bora, kome je u subotu određeno zadržavanje do 48 sati, preminuo je u noći između subote i nedelje u Policijskoj upravi u Boru, saopštio je MUP.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Željko Brkić naveo je da više od 1.500 policijskih službenika u saradnji sa preko 1000 građana iz različitih službi daje doprinos da se ubijena Danka Ilić pronađe.

- Teško je saznati motive zašto ne želi da sarađuje. Ali vi kod njih možete vidjeti takvo odsustvo empatije i bezobzirnost, čak i sada kada je suočen sa istinom, osumnjičeni ne želi da kaže gdje je sakrio tijelo Danke Ilić. To govori o velikom nedostatku empatije. To dijete ima pravo na dostojanstveno sahranjivanje, da roditelji mogu da mu posvete grobno mjesto. Lišeni su svakog ljudskog osjećanja, kaže Brkić za TV Pink.

Brkić je saopštio da je do sada prikupljeno dovoljno dokaza na osnovu kojih može da se zastupa optužnica i dodaje da će nadležni moći da donesu odgovarajuću presudu.

Nakon ubistva Danke Ilić otvoreno pitanje povratka smrtne kazne: Između Ustava i vapaja za pravdom

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:32