LUKA BOJOVIĆ  / - LUKA BOJOVIĆ - FOTO: EPA
10/05/2024 u 18:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Petorica uhapšenih na Vračaru pripremali ubistvo Luke Bojovića

Nikola P, Bogdan P, Filip K, Saša K. i Milan I. uhapšeni su danas u centru Beograda, na Vračaru, zbog sumnje da su u prethodnom periodu pripremali ubistvo

Nova.rs nezvanično prenosi da su uhapšeni osumnjičeni da su spremali ubistvo Luke Bojovića, a u kom cilju su nabavili ilegalno oružje za izvršenje krivičnog djela.

Luka Bojović je 22. novembra 2022. godine došao u Srbiju nakon višegodišnje robije u Španiji. Nakon odslužene dvije trećine kazne, Bojović je u Srbiju došao kao slobodan čovjek, jer ga država Srbija, koja ga je decenijama označavala kao jednog od najuticajnih vođa balkanskog podzemlja, nije potraživala ni za jedno krivično djelo.

TRI RATA LUKE BOJOVIĆA: Krvna osveta, obračun klanova i sukob "zemunaca"

Bojović je u medijima označavan vođom zemunskog klana. Prema nezvaničnim informacijama, u današnjoj akciji je više od deset lica uhapšeno, ali su neka lica nakon saslušanja puštena.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Beogradu danas je saopštilo da su uhapšeni članovi kriminalne grupe zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i vršenja pripremnih radnji u cilju izvršenja krivičnog djela teško ubistvo.

Policija je danas na Vračaru prilikom hapšenja jednog člana kriminalne grupe koji je bio maskiran pronašla pištolj sa metkom u cijevi i spremnim za upotrebu. O hapšenju se oglasilo i Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje je saopštilo da su lisice stavljene ukupno petorici osumnjičenih.

Uhapšeni su Nikola P., Bogdan P., Filip K., Saša K. i Milan I. Četvorica se terete za pripremu teškog ubistva i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava, dok se Milan I. sumnjiči za trgovinu drogom.

Iz MUP-a je potrvrđeno da su u toku pretresi na više lokacije i hapšenje osumnjičenih na teritoriji Beograda, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, u koje će biti privedeni.

Uhapšeno pet osoba u Beogradu, planirali ubistvo

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 18:41