/ - PIROT VOZ/ - IZVOR: PIROT PLUS ONLINE
07/01/2023 u 22:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Počinje akcija uklanjanja cisterni sa amonijakom

Građanima je preporučeno da se bez prijeke potrebe ne približavaju lokaciji Sopotskog hana, kako zbog sopstvene bezbjednosti, tako i zbog neometanog rada stručnih službi koje su na terenu

Gradski štab za vanredne situacije Pirota, saopštio je da danas počinje uklanjanje cisterni sa amonijakom na području Sopotskog hana.

Jedan od prvih koraka biće pretakanje sadržaja iz cisterne broj 13 u auto-cisterne. U narednim danima cisterne će biti uklonjene sukcesivno, jedna po jedna, sa lica mjesta, naveo je Štab za vanredne situacije Grada Pirota, prenosi RTS.

Građanima je preporučeno da se bez prijeke potrebe ne približavaju lokaciji Sopotskog hana, kako zbog sopstvene bezbjednosti, tako i zbog neometanog rada stručnih službi koje su na terenu.

Auto-put prema Nišu neće biti zatvaran i saobraćaj će se odvijati normalno.

Na dionici pruge od Pirota do sela Staničenja, kod mjesta Sopotski han, 25. decembra iskliznuli su vagoni teretnog voza koji je prevozio amonijak i tom prilikom je došlo do curenja gasa i velike koncentracije gasa u atmosferu, saopštio je MUP Srbije. Dvije osobe su izgubile život.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

18. maj 2024 06:57