/ BLIC - BIA BEZBEDNOSNO INFORMATIVNA AGE
03/06/2022 u 09:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Покренута нова истрага против Шарића: SKY апликација открила да је припремао ликвидацију свједока сарадника?

У комуникацији, преко "Скај" апликације, дошло се до доказа да је Шарић, наводно, давао инструкције на који начин треба да се организује ликвидација Јоксовића, као и набавку оружја да се почини овај злочин

Тужилаштво за организовани криминал (ТОК) издало је наредбу о покретању нове истраге против Дарка Шарића, пише Kurir.rs.

Према незваничним информацијама, ријеч је о припремању убиства Небојше Јоксовића, свједока сарадника у судским поступцима за кријумчарење више тона кокаина из Јужне Америке у Западну Европу, сазнају Novosti.

У комуникацији, преко "Скај" апликације, дошло се до доказа да је Шарић, наводно, давао инструкције на који начин треба да се организује ликвидација Јоксовића, као и набавку оружја да се почини овај злочин, пишу Novosti.

Ово је други злочин за који се терети Пљевљак. Против њега се већ увелико води истрага за организовање и убиство блиског сарадника Милана Миловца у Еквадору, али и кријумчарење нових количина кокаина и подметање тешких кривичних дела управо Јоксовићу.

Шарић је, према доступним информацијама из истраге, био више него опседнут Јоксовићем, што је и разумљиво, јер га је тај некадашњи близак сарадник и најбољи пријатељ, са којим је заједно ишао у школу у Пљевљима, како је тврдио, "издао" и прешао на страну ТОК. Он је, поред још двојице свједока сарадника, био кључан, према уверењу тужилаштва, у доказивању Шарићеве кривице.

Недавно је Јоксовић поново саслушан, овог пута пред вијећем Апелационог суда и први пут је говорио јавно, јер је до сада  причао иза затворених врата. Сада се чека одлука суда, односно другостепена пресуда. Првостепеном пресудом Пљевљак је прво био осуђен на 20, па на 15 година затвора.

Он је био пуштен да се брани са слободе децембра прошле године, али је поново ухапшен прије мјесец и по због сумње да је током боравка у притвору организовао нову криминалну групу, која је припремала и извршила убиство Миловца, кријумчарила кокаин, али и подметнула експлозивну направу испод аутомобила ваљевског бизнисмена Горана Николашевића, како би се то дело "приписало" Јоксовићу.

Поред Шарића, као члан организоване криминалне групе означен је и његов бранилац, адвокат Дејан Лазаревић, али и навијач Урош Мишић. Управо је он био тај, према тврдњама ТОК, који је поставио експлозив испод аута.

Паралелно са хапшењем у Србији, у Хрватској су лисице стављене још двојици, како се тврди, припадника Шарићеве криминалне групе, Петру Ћосићу и Мануелу Вулићу, који су учествовали у убиству Миловца, званог Цигла, у Еквадору. Он је тешко рањен 13. новембра 2020. године испред теретане гдје је вјежбао. Пребачен је у болницу, одакле је пуштен на кућно лечење 11. јануара наредне године, да би му наредног дана позлило. После неколико сати, у зору 13. јануара, преминуо је у свом дому.

До данас, међутим, није разјашњено шта се у тих 48 сати, по изласку опорављеног Миловца из болнице, гдје је провео два мјесеца - догодило. Јер, из наредбе за покретање истраге произилази да је наводно Шарић са Петром Ћосићем договарао да рањеног Миловца "докусуре" у болници, па чак и да убију полицајца који је у здравственој установи бринуо о његовој безбједности. За то су били спремни да, како тврди тужилац, плате још додатних 70.000 евра. За Миловца - 50.000, а на 20.000 еура је била процијењена глава чувара реда.

Небојши Јоксовићу у четвртак је у Вишем суду у Београду одложено суђење због злоупотребе у вези са штампаријом "БМГ- НМ" пре осам година. Он као заштићени свједок у суд долази у пратњи припадника Јединица за заштиту свједока. Након одлагања упитан да прокоментарише то што је Дарко Шарић осумњичен да је испланирао да се Горану Николашевићу у Ваљеву дигне у ваздух аутомобил и да се Јоксовић оптужи да хоће да га ликвидира, па су због тога ухапшени и Шарић, његов адвокат Дејан Лазаревић и још неколико сарадника.

- Да није било страних служби, то се не би ни открило. Најгоре је кад се удруже мафија и полиција. Шта више да вам кажем - кратко је рекао Јоксовић.

(Kurir.rs/Novosti)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:43