/ - ARKO MILJKOVIĆ I VELJKO BELIVUK FOTO: TUŽILAŠTRVO SRBIJE
05/12/2023 u 14:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potvrđena optužnica: Belivuku i Miljkoviću sude zajedno sa njihovim ženama

U optužnici je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo produženje mjere zabrane napuštanja boravišta za okrivljene Bojanu Belivuk, Tanju Miljković, Mariju Milutinov i Snežanu Đorđević

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnice protiv supruga Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, javlja B92.

Žene Belivuka i Miljkovića optužene za pranje para

Viši sud u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal u sjednici vijeća održanoj dana 09.11.2023. godine donio je rešenje kojim je potvrđena optužnica Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv okrivljenog Veljka B. i drugih., zbog krivičnog djela pranje novca iz člana 231 stav 3 u vezi sa stavom 1 i 2 Krivičnog zakonika (KZ) u vezi sa članom 33 i 61 KZ i drugo.

Podsjećamo, Javno Tužilaštvo za organizovani kriminal - Srbija podiglo je optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, njihovih supruga Bojane Belivuk i Tanje Miljković, te Filipa Ivanovskog, Marije Milutinov i Snežane Đorđević, zbog više krivičnih djela pranja novca za djela izvršena u periodu od 2015. do 2020. godine.

U optužnici je predloženo trajno oduzimanje imovine - više nepokretnosti na teritoriji Beograda i Pančeva, veći broj skupocjenih vozila i satova kao i novca u gotovini koji su pronađeni i oduzeti od okrivljenih, a za koje Javno tužilaštvo za organizovani kriminal smatra da su predmet pranja novca.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:45