Sa jednog od prethodnih protesta
17/06/2023 u 21:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Protestne šetnje u Srbiji, iz Beograda poručeno: Šetaćemo dok se ne ispune svi zahtjevi

Ove subote, osim u Beogradu, protesti su održani i u Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu

Završen je sedmi protest "Srbija protiv nasilja". Ove subote, osim u Beogradu, protesti su održani i u Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu.

Jedna od studentkinja obratila se koleginicama i kolegama i zahvalila se što su došli u tolikom broju, kao i sugrađanima.

- Ispunili smo naš cilj, ispunili smo cijelu Ulicu kneza Miloša, kaže ona.

Podsjetila je da su šetali sedam puta i da će šetati dok se ne ispune svi zahtjevi.

Nakon okupljanja ispred Skupštine Srbije, učesnici protesta šetali su Ulicom kneza Miloša do Mostarske petlje, gdje su blokirali dionicu do Autokomande.

Ispred Doma Narodne skupštine Srbije ponovljeni su zahtjeve protesta, među kojima su i smjena Savjeta Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) i rukovodstva Radio-televizije Srbije (RTS).

Traži se i gašenje štampanih medija i ukidanje programa i nacionalnih frekvencija televizijama koji promovišu nasilje kao i smjenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbjednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Na protest pozivaju opozicione parlamentarne grupe Ujedinjeni, Narodna stranka, Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, ali naglašavaju da protest nije politički.

Protesti su počeli poslije dva masovna ubistva, 3. maja u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i 4. maja u selima u okolini Mladenovca i Smedereva, u kojima je ubijeno 18, a povrijeđeno više od 20 osoba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:54