Raša tudej zabranjena u Crnoj Gori / - SKRINŠAT
15/07/2022 u 20:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Raša tudej ulazi u Srbiju

Nije izvjesno u kom bi formatu RT funksionisala na ovim prostorima, ali je jasnio da bi za emitovanje u Srbiji i na srpskom jeziku morala da aplicira za dozvolu. Emitovanje programa ove globalne televizije zabranjeno u Crnoj Gori

Ruska televizijska mreža "Raša tudej"(RT) priprema se da u Srbiji otvori svoje predstavništvo, javljaju beogradski mediji.

Kako navode, nije izvjesno u kom bi formatu RT funksionisala na ovim prostorima, ali je jasnio da bi za emitovanje u Srbiji i na srpskom jeziku morala da aplicira za dozvolu.

Evropska unija uvela je zabranu emitovanja programa ruskih televizija na njenoj teritorija kao jednu od sankcija Rusiji zbog rata u Ukrajini.

N1 navodi da Raša tudej planira da otvori predstavništo u Srbiji i ocjenjuje da pojavljivanje još jednog stranog medija nije nužno loše, jer se podiže konkuretnost u svakom smislu.Iz Evropske unije poručuju da je Raša tudej pod evropskim sankcijama od invazije Rusije na Ukrajinu.

Portparol EU Peter Stano izjavio je tim povodim da se od "Srbije, kao zemlje kandidata, očekuje da se postupno usklađuje sa spoljnom i bezbijednosnom politikom EU i sa njenim odgovarajućim odlukama."

"Očekujemo da se Srbija uzdrži od jačanja svojih veza sa Rusijom kao državom, koja pod svojim trenutnim rukovodstvom masovno krši Povelju UN-a, međunarodno pravo i čini zločine protiv ukrajinskog naroda“, rekao je Stano.

Raša tudej nije tražila dozvolu za emitovanje programa na ruskom ili srpskom jeziku u Srbiji. Dozvola za emitovanje, koju je RT na nemačkom dobila od REM-a, odnosi se na emitovanje na nemačkom i evropskim građanima, pojasnila je predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić.

OPva televizija morala bi da dobije novu dozvolu za emitovanje programa u Srbiji i na srpskom jeziku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 05:40