HAPŠENJE DJEČAKA K.K ISPRED OŠ ”VLADISLAV RIBNIKAR”/ - FOTO RTS / - HAPŠENJE DJEČAKA K.K ISPRED OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR"/ - FOTO RTS
29/01/2024 u 14:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Roditelji dječaka koji je počinio masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar" negirali krivicu

Sud isključio javnost

U Višem sudu u Beogradu počelo je suđenje ocu i majci dječaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro djece i čuvara te škole. Roditelji dječaka negirali  su krivicu, saznaje RTS.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović rekao je uoči početka suđenja da očekuje zakonito i fer suđenje.

Sud je predlog tužilaštva usvojio i pored protivljenja odbrane optuženih i pojedinih punomoćnika oštećenih, koji su tražili da javnost prisustvuje ovom suđenju. Porodice oštećenih će moći da prisustvuju suđenju, za razliku od novinara ili drugih građana.

Tužilaštvo za oca dječaka predložilo kaznu od 12 godina zatvora

Pored oca Vladimira K. i majke Miljane K., optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dječak, kako se sumnja, učio da puca, R. I. i instruktor u tom klubu N. M.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dvije i po godine, dok je za vlasnika strjeljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" R. I. i instruktora u tom klubu N. M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Vladimir K. optužnicom se tereti za krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti, odnosno jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu to očigledno nije primjereno dječakovom uzrastu, kao i jer oružje nije čuvao bezbjedno, kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dječaka Miljanu K. zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnog djela davanja lažnog iskaza, kako je rekao, neposredno su optuženi predsjednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" R. I. i instruktor u tom klubu N. M.

Protiv oca i majke vode se i dva parnična postupka po tužbama članova porodice ubijenih, a za naknadu nematrijalne štete uslijed smrti bliskog lica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:42