Aleksandar Šapić
09/01/2024 u 13:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šapić: Srpski narod mora da bude jedinstven

Ne treba naš odnos prema Republici Srpskoj da bude uslovljen pritiscima ili ne, nego da bude bezuslovan bratski i čist, uvijek. Pritisci dođu i prođu, a srpski narod mora da bude jedinstven zauvijek, rekao je Šapić

Dan Republike Srpske, 9. januar, uvijek je važan, a Beograd i Srbija uvijek će voditi računa o srpskom narodu u Republici Srpskoj, kao što vode računa o svim Srbima, bez obzira na to u koliko država žive, izjavio je predsjednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić.

"Mislim da sam to svojim odnosom svih ovih godina pokazao. Ne treba naš odnos prema Republici Srpskoj da bude uslovljen pritiscima ili ne, nego da bude bezuslovan bratski i čist, uvijek. Pritisci dođu i prođu, a srpski narod mora da bude jedinstven zauvijek. To svi treba da znaju", rekao je Šapić i dodao da su ljudi iz Srpske uvijek dobrodošli u Beograd.

Šapić je naveo da je srpski narod tokom svoje istorije prolazio kroz teške periode, a kada god nije bio jedinstven i kada je dozvoljavao da se u njega ubaci sjeme razdora - imao je ozbiljne probleme, plaćao glavama, gubio teritoriju i ostajao bez onoga što mu je najvažnije.

On je podsjetio na bratimljenje beogradskih opština sa što većim brojem opština u Republici Srpskoj s ciljem da tom nivou bude napravljena što bolja saradnja i pomogne, ali i da se njeguju bliski odnosi u svim segmentima.

Šapić je rekao da grad Beograd i Srbija nastavljaju da pomažu lokalnim samoupravama i žiteljima sa druge strane Drine, te napomenuo da je Beograd prijestonica cjelokupnog srpskog naroda.

"Beograd je kao prava evropska metropola uvek otvoren za ljude svih nacija i vjera. Drina i granice su formalne stvari, a srpski narod mora da se drži zajedno", istakao je Šapić za Srnu.

Deveti januar se slavi kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Republika srpskog naroda u BiH.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:49