Danka Ilić / - SCREENSHOT/ FACEBOOK
14/04/2024 u 23:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Srbija: Danas pretražen širi atar sela Zlot u potrazi za tijelom dvogodišnje Danke Ilić

Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić iz Bora nastavljena je i danas. Policija je pretraživala širi atar sela Zlot, na potezu ka mjestu Sumrakovac, a u potragu se od juče uključilo i 50 pripadnika Žandarmerije

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora intenzivno rade na pronalasku tijela male Danke i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem, a u potragu se priključilo i 50 pripadnika Žandarmerije na potezu od sela Zlot ka mjestu Sumrakovac, piše RTS. 

MUP podsjeća da je u potrazi za nestalom djevojčicom do sada učestvovalo više stotina pripadnika, koji su intenzivno radili na detaljnoj pretrazi šireg i užeg područja u ovom dijelu Borskog okruga.

Od utorka se preglada i okolina kuće D. D., osumnjičenog za ubistvo male Danke.

U ponedeljak je pretraživan drugi dio Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, obišla prvih 3,5 kilometara. Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara.

MUP Srbije: U potragu za tijelom male Danke uključena i žandarmerija

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.

Nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje.

Riječ je o radnicima „Vodovoda“, kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično djelo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem. Uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se tijelo premjesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

U međuvremenu, direktor JP „Vodovod“ u Boru podnio je ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:20