/ FOTO: ZORAN ZESTIĆ, YOUTUBE/ TELEVIZIJA5 BIH, PETAR DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA
12/04/2022 u 09:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тишина о муфтијиној смрти: Зукорлићева друга жена и син из првог брака у тихом рату

Шешељева изјава да је муфтија Муамер отрован покренула је бројне приче и спекулације по новопазарској чаршији

Сумње породице бившег санџачког муфтије и лидера Странке правде и помирења Муамера Зукорлића да је његова смрт била природна и тврдња да имају доказе да је био отрован узбуркале су јавност у Новом Пазару, која је о томе срамежљиво причала и непосредно по његовој смрти.

Породица тврди да је Муамер Зукорлић убијен: Муфтија отрован храном?

У обраћању јавности, Муамеров син Усаме, који га је наслиједио на челу партије, окружен најужим члановима породице, рекао је да су анализе узорака послате реномираним иностраним лабораторијама показале да је његов отац, тада потпредсjедник Скупштине Србије, отрован.

image

Усаме Зукорлић

Фото: Јутјуб

Дан касније, нико у тој партији није желио да говори за медије, да објасне у којим лабораторијама су рађене анализе и да ли су резултати прослеђени тужилаштву или полицији.

На ове тврдње реаговала је Зукорлићева удовица Елма, која је на друштвеним мрежама написала да она и њена дjеца немају никакве информације о томе да је анализа узорака рађена.

Зукорлићева супруга: Узнемирена сам, ако су наводи о тровању тачни захтијеваћу есхумацију

- Дjеца и ја захтијевамо да што прије добијемо цjелокупне информације о изреченим наводима, на које имамо апсолутно право, захтijевамо ексхумацију и обдукцију, али и оно што се није чуло на конференцији, да желимо, уколико наводи буду тачни, да се покрене истражни поступак и кривац нађе и изведе пред лице правде - написала је Зукорлићева друга супруга.

image

Елма Зукорлић

Фото: Филип Плавчић

Ни она јуче није жељела да говори за медије, најављујући да ће се наредних дана огласити

Бивши санџачки муфтија Муамер Зукорлић преминуо је 6. новембра прошле године у 51. години, након што му је позлило на Интернационалном универзитету у Новом Пазару.

Иако је тада говорено да је узрок смрти срчани удар, новопазарском чаршијом шушкало се, поготово након изјаве лидера радикала Војислава Шешеља, да је он отрован.

С друге стране, чуле су се информације да је Зукорлић већ извјесно вријеме имао срчаних проблема, као и да је имао заказану контролу код кардиолога.

Житељи Новог Пазара на друштвеним мрежама се питају зашто је тек пет мјесеци након смрти покренуто ово питање и зашто породица, уколико је на нешто сумњала, није одмах тражила обдукцију и токсиколошку анализу.

ИАKО у СПП тврде да нема никаквих размимоилажења унутар партије, примјетан је тихи сукоб између новог предсједника Усамеа, Зукорлићевог сина из првог брака, са његовом другом супругом Елмом Елфић Зукорлић, са којом је имао четворо дјеце.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:22