Protest Srbija protiv nasilja / - FOTO: DSS
20/12/2023 u 19:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Treći protest ispred RIK-a: Tepić štrajkuje glađu, Aleksić traži da se izbori ponište

Oni su ranije najavili da će upotrebiti sva zakonska sredstva za poništenje parlamentarnih i lokalnih izbora u Beogradu, jer, kako tvrde, imaju dokaze o izbornoj krađi

Treći protest građana na poziv liste "Srbija protiv nasilja" održava se ispred sjedišta RIK-a  u Beogradu.Učesnici traže poništavanje beogradskih izbora zbog, kako kažu, brojnih nepravilnosti.Protest je počeo oko 18 časova.

Prisustvuju predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" Radomir Lazović, Pavle Grbović, Nebojša Zelenović, Zdravko Ponoš, Robert Kozma, Aleksandar Jovanović Ćuta, Srđan Milivojević, a iz zgrade parlamenta izašli su Marinika Tepić i Miroslav Aleksić.

Oni su ranije najavili da će upotrebiti sva zakonska sredstva za poništenje parlamentarnih i lokalnih izbora u Beogradu, jer, kako tvrde, imaju dokaze o izbornoj krađi, koje su dostavili Republičkoj i Gradskoj izbornoj komisiji, a obratiće se i Ustavnom sudu.

Marinika Tepić, jedna od nosilaca liste, rekla je da se osjeća dobro i da nastavlja štrajk glađu.



Miroslav Aleksić, jedan od lidera koalcije je kazao da njihovi pravnici koji se nalaze u tijelima za sprovođenje izbora, prije svega u RIK-u, traže poništavanje izbora na svim nivoima.

- Dakle, u cijeloj Republici Srbiji. Poništavanje izbora na nivou grada tražiće naši članovi i podnijeti zahtev GIK, poništavanje svih lokalnih izbora i poništavanje izbora na nivou pokrajine - rekao je i istakao da rok za prigovore ističe u 20 časova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 02:51