Aleksandar Vučić / - RTS
26/03/2024 u 19:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilaštvo traži odgovorne za objavljivanje “umrlice” sa Vučićevim likom

Glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naložio je 26. marta da se hitno identifikuju tvorci takozvane umrlice sa likom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, prenijela je Radio televizija Srbije.

Odjeljenju za visokotehnološki kriminal je naloženo da identifikuje osobe koje su ovu “umrlicu” dijelile na društvenim mrežama.

- Ove radnje predstavljaju krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti i moraju biti sankcionisane u skladu sa zakonom, saopštio je glavni tužilac, prenosi RSE.

Predstavnici stranaka vladajuće većine osudili su 26. marta objavljivanje lažne “umrlice” sa likom predsjednika Srbije, koja je podijeljena na Fejsbuk grupi “Za bolji Mladenovac”.

Fotografiju “umrlice” sa plavim okvirom podijelila je predsjednica Skupštine Srbije i funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić na društvenoj mreži X.

Ona je navela da nadležni organi rade svoj posao, uz ocjenu da ta umrlica “niti je šala, niti je to zabavno”, već uznemirujuće i predstavlja “jasnu i nedvosmislenu prijetnju po život predsjednika”.

Predsednik SNS i ministar odbrane Miloš Vučević ocijenio je da je to “još jedna sramna kampanja protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića”:

Vučević i drugi funkcioneri SNS-a su optužili opozicionu koaliciju “Srbija protiv nasilja” da stoji iza objavljivanja “umrlice”.

Stranke i pokreti okupljeni u koaliciju “Srbija protiv nasilja” u Mladenovcu saopštili su da nemaju nikakve veze sa lažnom umrlicom predsjednika Srbije.

- Mi se zalažemo za Srbiju bez nasilja i ovakav vid borbe protiv režima nije prihvatljiv za nas, naveli su u saopštenju.

Povodom lažne umrlice predsjednika reagovala je i povjerenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, koja je istakla da je to za svaku osudu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:30