Sa jednog od ranijih protesta
15/07/2023 u 22:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Završen protest u Beogradu, građani poručili: Tu smo i ne odustajemo od zahtjeva

Učesnici su ispred zgrade Vlade Srbije uzvikivali “Ostavke, ostavke”

U Beogradu je večeras održan 11. protest “Srbija protiv nasilja”. Građani su nakon obraćanja ispred Skupštine i Palate pravde otišli do Mostarske petlje, gdje su blokirali auto-put. Na jednom od transparenata pisalo je: “Ništa nije apsolutno. Sve se mijenja, sve se kreće, sve poleti i odleti”.

Učesnici su ispred zgrade Vlade Srbije uzvikivali “Ostavke, ostavke”.

- Tražimo da se osjećamo bezbjedno u ovoj zemlji, da se poštuju zakoni, da oni koji imaju odgovornost snose posljedice. Samo tako se možemo nadati Srbiji bez nasilja i zato nećemo odustati, poručio je sa bine na početku skupa novinar Smiljan Banjac.

Potpredsjednica SSP Marinika Tepić objavila je ranije danas na Tviteru razloge što današnji protest “Srbija protiv nasilja” ide do Palate pravde.

- Ovdje je leglo pravnog nasilja! Zato danas protest ide do Palate (ne)pravde. Tu je i Više javno tužilaštvo gdje je: zataškan slučaj “Savamala”, zaustavljen slučaj “Helikopter”, tražen pritvor za policajku Katarinu, smijenjene antikorupcije tužiteljke, šef Vulinov kadar N.Stefanović“, navela je Tepić na Tviteru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:09