Policija / FOTO: Ilustracija
05/09/2024 u 20:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U Srbiji uhapšeni osumnjičeni za krijumčarenje članova klanova

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Somboru, uhapsili S.M. (49) i G. K. (44) zbog sumnje da su preko granice u Hrvatsku ilegalno prebacivali više osoba, među kojima je bilo i članova kriminalnih grupa.

Kako prenosi N1 uhapšeni se sumnjiče da su kao članovi kriminalne grupe, zajedno sa još jednim za sada nepoznatim licem, ilegalno prebacivali više osoba među kojima je bilo i članova različitih organizovanih kriminalnih grupa sa teritorije Srbije, Crne Gore, Albanije i Turske, preko Dunava na teritoriju Hrvatske, za iznos od oko 5.000 eura po jednoj osobi.

- Pretresom stana i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni pronađeno je više komada vatrenog oružja, poluautomatskih pušaka, municije različitog kalibra, kao i ručne bombe, a koje su, kako se sumnja, planirali da prokrijumčare na teritoriju Evropske unije. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Somboru - rekao je Dačić.

Uhapšeni se sumnjiče da su izvršili krivična djela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Dva lica osumnjičena da su državljanima Pakistana omogućila ilegalan prelazak granice

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. septembar 2024 21:38