Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti / - NET
09/03/2023 u 17:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić i Kurti sastaju se u Ohridu 18. marta uz posredstvo EU

Radi pripreme sastanka u Ohridu, Lajčak danas i sjutra boravi u Prištini, a 13. i 14. marta će posjetiti Beograd

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti potvrdili su da će se 18. marta sastati u Ohridu u okviru dijaloga uz posredstvo EU, objavila je Evropska služba za spoljne poslove (EEAS).

U fokusu sastanka, čiji će domaćin biti šef evropske diplomatije Žozep Borelj, biće finalizacija Implementacionog aneksa Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, navodi EEAS.

Borel i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak prvo će imati odvojene sastanke sa Vučićem i Kurtijem, a potom će usijlediti zajednički trilateralni sastanak.

Radi pripreme sastanka u Ohridu, Lajčak danas i sjutra boravi u Prištini, a 13. i 14. marta će posjetiti Beograd.

Posle sastanka Vučića, Kurtija, Borela i Lajčaka u Briselu 27. februara, šef evropske diplomatije je izjavio da su lideri dvije strane postigli saglasnost o Sporazumu o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, ali da su potrebni dodatni pregovori o modalitetima implementacije.

Borelj je tada najavio da će se Vučić i Kurti sastati sredinom marta kako bi finalizirali razgovore o Implementacionom aneksu, koji je integralni dio Sporazuma i koji će postaviti smjernice za njegovu primjenu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 19:20