Aleksandar Vučić / Foto: Instagram, skrinšot
30/03/2024 u 17:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić objavio: Miloš Vučević mandatar za sastav nove Vlade

Miloš Vučević iz Srpske napredne stranke biće mandatar za sastav nove Vlade Srbije, objavio je predsjednik Aleksandar Vučić.

Vučić je ranije danas objavio na Instagramu da uz lazanje pokušava da sazna od Siniše Malog i Miloša Vučevića ko je kandidat Srpske napredne stranke za sastav nove Vlade, prenosi N1.rs.

SNS donio odluku: Vučević novi premijer?

- Predlažem Narodnoj skupštini Republike Srbije Miloša Vučevića kao kandidata za predsjednika Vlade Republike Srbije - napisao je Vučić na Instagramu.

Parlamentarni izbori održani su 17. decembra 2023. godina, a koalciji okupljena oko Srpske napredne stranke osvojila je 46,75 odsto glasova. Naprednjaci su na izbore izašli s listom „Srbija ne smije da stane – Aleksandar Vučić“.

Kako se navodi u Odluci, koju je potpisao predsjednik Republike, Miloš Vučević je do sada „obavljao odgovorne i zahtjevne funkcije potpredsjednika Vlade i ministra odbrane, čime je pokazao da posjeduje posvećenost i stručnost koje su potrebne za obavljanje funkcije predsjednika Vlade“.

U Odluci se navode i zadaci koji su pred budućim premijerom, a među njima je posebno istaknuta organizacija EXPO 2027, kao i očuvanje mira, stabilnosti i teritorijalne cjelovitosti Srbije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:51