Aleksandar Vučić / - FOTO: FACEBOOK
05/02/2024 u 23:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Temeljno se radi na pritisku na srpski narod na KiM

Crna Gora može, jer ima dozvolu preko Njemačke. Kosovo nema ništa, koliko je u Crnoj Gori euro legalan, toliko u Prištini nije, rekao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da neko temeljno radi na pritisku na srpski narod na KIM i da smišlja akcije, ali da je ključno šta Srbija može da uradi.

On je za TV Hepi rekao da je to izuzetno teško, “pogotovo jer je dinar jedina legalna valuta, a da tzv. Kosovo ne može da dobije dozvolu za korišćenje”.

- Crna Gora može, jer ima dozvolu preko Njemačke. Kosovo nema ništa, koliko je u Crnoj Gori euro legalan, toliko u Prištini nije - rekao je Vučić i pojasnio da je za “zapad tzv. Kosovo nezavisna država i da smatraju da mogu da rade šta hoće”.

On je rekao i da je došao u posed onoga što su dve službe pripremile i da u tom izveštaju piše da je Srbija problem jer ne priznaje KiM, jer je tolerantna prema Dodiku, jer je poligon sa kog se ruski mediji obraćaju.

- Kažu u izvještaju i moramo da se izborimo protiv toga, ne bismo li urušili poverenje naroda u Vučića i da obavimo svoje interese. Treba da se pozivamo na nevladine organizacije - rekao je Vučić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 06:56