Aleksandar Vučić / Foto: Printscreen/TvPink
24/12/2023 u 23:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Uhapšeno 35 učesnika protesta opozicije, hapšenje se nastavlja i tokom noći

Za neka lica se utvđuje identitet, biće svi pohapšeni tokom noći, rekao je Vučić u još jednom vanrednom obraćanju javnosti večeras nakon sjednice Savjeta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je večeras održana sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost, jer je pokušano, kako je rekao, nasilno zauzimanje institucija države Srbije. On je naveo da je uhapšeno više od 35 više učesnika protesta opozicije i da se hapšenje nastavlja tokom noći.

„Za neka lica se utvđuje identitet, biće svi pohapšeni tokom noći“, rekao je Vučić u još jednom vanrednom obraćanju javnosti večeras nakon sjednice Savjeta.

On je rekao da su analizirali sve što se događalo večeras i „zahvalio se pripadnicima kako policijske brigade, tako žandarmerije, svim pripadnicima policije, koji su, kako je rekao, podnijeli težak teret“.

Vučić je naveo da će svi uhapšeni odgovarati za nasilničko ponašanje.

„Država će da reaguje, kao i tužilaštvo u skladu sa zakonom“, rekao je on.

Dodao je da su za sada dvojica policajaca teško povrijeđena i da je više njih sa lakšim povredama.

Predstavnici liste „Srbija protiv nasilja“ pokušali su večeras da uđu u Skupštinu grada zbog izbornih neregularnosti, u čemu ih je spriječila policija, nakon čega su okupljeni građani razbili stakla i prozore na toj zgradi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 20:58