Vučić / - EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
30/09/2023 u 20:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Vojska neće ući na Kosovo, povućemo snage iz tog područja

Poručio je da je "čista laž" da Srbija šalje vojsku na administrativnu liniju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da nema namjeru da naredi vojsci da pređe administrativne prelaze sa Kosovom, dodavši da će povući srpske snage iz tog područja jer bi, kako je naveo, eskalacija sukoba bila kontraproduktivna kada je riječ o želji Srbije da postane članica Evropske unije.

Vlada Kosova: Vojska Srbije krenule iz tri pravca ka granici naše zemlje

-Zašto bi ovo bilo od koristi za Beograd? Koja bi bila ideja? Da uništimo svoju poziciju koju smo gradili godinu dana? Uništiti to za jedan dan? Srbija ne želi rat-naveo je Vučić u izjavi za Fajnenšel tajms, prenosi Blic.rs.

On je dodao da su upozorenja Vašingtona nesrazmjerna jer se broj pripadnika srpskih snaga na terenu smanjuje.

-Prošle godine smo imali 14.000 ljudi u blizini administrativne linije, danas imamo 7.500 i to ćemo smanjiti na 4.000-  naveo je Vučić.

Poručio je da je "čista laž" da Srbija šalje vojsku na administrativnu liniju.

-Srbija od toga ne bi imala koristi jer bi to ugrozilo njenu poziciju u pregovorima sa Prištinom pod pokroviteljstvom Evropske unije- naveo je Vučić u izjavi za FT.

Predsjednik Srbije preneo je juče da je razgovarao sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom, sa kojim se saglasio da je potrebna deeskalacija na Kosovu, ali ne i u vezi akcije kosovske policije na sjeveru Kosova.

Rekao je da je negirao neistine koje govore o najvišem stepenu borbene gotovosti srpske vojske, naglasivši da tako nešto nije potpisao.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:45