/ - INSTAGRAM FOTO - BUDUCNOSTSRBIJEAV
21/09/2023 u 06:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vučić: Zamolio sam šeika da UAE pomognu u zaštiti Srba na Kosovu

Ponovio sam da sam posebno ponosan na naše prijateljstvo, kao i na činjenicu da jedan od najuticajnijih lidera svijeta našu zemlju smatra važnim partnerom, naveo je Vučić

Ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Abdula bin Zajed al Nahjan sinoć je, povodom 78. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, priredio prijem kojem prisustvuje i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Razmijenili smo mišljenja o najvažnijim pitanjima na agendi zasijedanja Generalne skupštine UN, a šeika sam detaljno informisao o nasilju koje se vrši nad Srbima na Kosovu i Metohiji i pozvao prijateljske UAE da svojim uticajem i angažmanom pomognu u zaštiti i opstanku našeg naroda na svojim vjekovnim ognjištima- napisao je Vučić na instagramu.

Takođe, zamolio je šeika al Nahjana da predsjedniku UAE, Mohamedu bin Zajedu, prenese poziv da, kada mu to obaveze budu dozvolile, ponovo posjetiti prijateljsku Srbiju, “koja je i njegova kuća”, piše Kosovonline.

- Ponovio sam da sam posebno ponosan na naše prijateljstvo, kao i na činjenicu da jedan od najuticajnijih lidera svijeta našu zemlju smatra važnim partnerom i da i lično posvećuje veliku pažnju daljem jačanju odnosa sa Srbijom- dodao je predsjednik Srbije.

instagram foto - buducnostsrbijeav
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 03:28