/ - FOTO. SKRINšOT - ALEKSANDAR VUčIć, BUDUCNOSTSRBIJEAV - INSTAGRAM
02/03/2024 u 13:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Zapad želi marionetsku vlast koja će uvesti sankcije Rusiji i priznati Kosovo

On je ocijenio da se uz zahtjeve za priznanje Kosova i ignorisanje postupaka prištinskih vlasti protiv kosovskih Srba, "učitava i odricanje od Republike Srpske (RS)"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je danas zapadne zemlje da pojačavaju pritiske na Srbiju kako bi de facto i de iure priznala Kosovo, prenosi RTVBN.

-Zapad od Srbiej želi tri stvari - da prizna Kosovo i Metohiju, da uvede sankcije Rusiji i da se u Srbiji uvede marionetski režim, rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

On je ocijenio da se uz zahtjeve za priznanje Kosova i ignorisanje postupaka prištinskih vlasti protiv kosovskih Srba, "učitava i odricanje od Republike Srpske (RS)".

Kako je kazao, Zapad želi da Srbija zauzme "antikineske stavove".

-Srbija s RS-om ima posebne veze po Dejtonskom sporazumu o prekidu ratnih sukoba u BiH iz 90-ih godina prošlog vijeka, uz zvaničan stav da o budućnosti BiH podržava svaki dogovor tri konstitutivna naroda u toj državi, istakao je.

Vučić je ponovio i kako se zbog promjene situacije na frontu u Ukrajini od početka ruske invazije, pojačavaju pritisci da Srbija uvede sankcije Ruskoj Federaciji.

-Kroz različite pritiske Zapad želi da uvede marionetski režim u Beogradu koji bi prihvatio sve njihove zahtjeve. Zato se povećavaju pritisci na Srbiju preko institucija,nevladinih organizacija i agencija, medija, sa ciljem kriminalizacije vođstva, dehumanizacije i demonizacije Srbije, ocijenio je Vučić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 14:34