Александар Вулин / - Александар Вулин
03/07/2022 u 16:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vulin: Moramo da stvorimo srpski svijet da nam se ne bi ponovila Kozara i oluje

- Јoš ne znamo taj broj, niko da nam kaže, koliko god da nas je pobijeno i poklano niko da dodje zatraži oprost, naglasio je ministar odbrane Srbije

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, izjavio je na Mrakovici da se srpski svet ne stvara da bi nekom prijetio, već da se ne bi ponovila Kozara.

Vulin je na obilježavanju 80 godina od bitke na Kozari ocijenio da „tamo gdje Srbi nemaju svoju državu, svog policajca, profesora, učitelja, ljekara, nema ni pravde za srpski narod“ i da će im „samo ono što sami stvore sačuvati život i trajanje“.

- Ćutali smo o Kozari i Јasenovcu, a onda su došle ‘oluje’. Da ne bi bilo ‘oluja’ i da se ne bi ponavljale beskrajne slike prognanika, moramo stvoriti srpski svijet i od Srba napraviti jedinstven politički narod kao što je i svaki drugi pod kapom nebeskom, kazao je on.

On je rekao su Srbi na Kozari i danas sami, dodavši da na obilježavanju godišnjice bitke na Kozari „nema stranaca, visokih predstavnika da podijele i bol Srba, kao što ni juče nikog od njih nije bilo u Bratuncu“.

- Da li je 30.000 umorenih Srba malo za jedno oprosti, za jednu suzu, da neko bude u prvom redu, a da nije iz srpskog naroda“, kazao je Vulim.

On je zatražio odgovor i na pitanje – koliko Srba treba da bude pobijeno i poklano da bi neko došao i zatražio oprost.

 - Јoš ne znamo taj broj, niko da nam kaže, koliko god da nas je pobijeno i poklano niko da dodje zatraži oprost, naglasio je ministar odbrane Srbije.

Dodao je da se „svijet promijenio, ali se zlo nije promijenilo, kao ni potreba velikih da nama malima govore šta da radimo, kako da činimo i koju stranu da izaberemo“.

 - Srbi nikad ne biraju pogrešnu stranu, gledajte šta misle i osjećaju i znaćete gdje je pravda i istina, ocijenio je Vulin.

On je naglasio da Srbija neće zaboraviti Srbe gdje god živeli, već će ih „čuvati, paziti i briniti“, dodavši da Srbija nikome ne prijeti i učiniće sve za mir.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 20:56