/ FOTO: TV Pink
03/02/2024 u 13:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vulin ponosan na orden Rusije: Bezuslovno sam čuvao interese srpskog naroda

Od Putina je dobio Orden prijateljstva, a od FSB orden za "izuzetan profesionalizam i doprinos saradnji srpske i ruske službe"

Bivši direktor Bezbjednosno-informativne agencije u Srbiji Aleksandar Vulin rekao je da je "ponosan" na orden koji je dobio od Rusije, jer je "bezuslovno čuvao interese Srbije i srpskog naroda", prenosi Danas.rs.

Vulin je protekle nedjelje dobio dva ordena u Rusiji. Jedan od predsjednika Rusije Vladimira Putina, drugi od ruske Federalne službe bezbjednosti (FSB).

Od Putina je dobio Orden prijateljstva, a od FSB orden za "izuzetan profesionalizam i doprinos saradnji srpske i ruske službe".

Bivši šef obavještajne službe Srbije izjavio je u subotu za televiziju Pink da se u obrazloženju FSB navodi da mu je orden dodijeljen zbog zasluga u saradnji ruskih i srpskih službi te upitao šta je loše u tome da službe sarađuju.

Vulin nije precizirao o kakvoj vrsti saradnje dvije službe je riječ, ali je zapitao kako neko kada dobije orden Legije časti nije francuski špijun, a da ruski špijun jeste onaj koji orden dobije od Putina.

Komentarišući takvu odluku Sjedinjenih Država za televiziju Pink, Vulin je rekao da je Tužilaštvo za organizovani kriminal, istog dana kada su objavljene sankcije, zatražilo, putem Instituta za međunarodnu pravnu pomoć i da SAD dostave koji se postupci vode protiv njega i koje su presude protiv njega donijete, kao i da je Bezbjednosno-informativna agencija tražila operativna saznanja.

Vulin je 3. novembra 2023. podnio ostavku na funkciju šefa obavještajne agencije jer, kako je rekao, smatra da nema pravo "da žrtvuje Srbiju" zbog svog opstanka na funkciji.

On je prethodnu deceniju bio na političkim funkcijama - od direktora Vladine kancelarije za Kosovo, preko resora odbrane i unutrašnjih poslova koje je vodio, do pozicije prvog čovjeka srpske tajne službe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:32