/ FOTO YOUTUBE ILUSTRACIJA
30/09/2022 u 15:35 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vulin: Uporediti sa Hitlerom unuka ustaške žrtve, Aleksandra Vučića, to mogu samo Hrvati

U Hrvatskoj znaju da između Vučića i Hitlera nema sličnosti, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin

U Hrvatskoj znaju da između Vučića i Hitlera nema sličnosti, ali bolje znaju da između politike prema Srbima i Srbiji savremene Hrvatske i Nezavisen Države Hrvatske nema ni malo razlike, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

On je tako reagovao na naslovnu stranu hrvatskog lista "Ekspres" na kojoj je srpski Aleksandar Vučić predstavljen kao Hitler i ocijenio da je Hrvatima zato priča o pobijenoj srpskoj djeci "gadljiva do nepodnošljivosti", a zahtjev Srbije da se ubicama srpske djece sudi razlog za histeriju, navodi se u saopštenju MUP-a, prenosi Kosovo onlajn.

"Uporediti unuka ustaške žrtve, Aleksandra Vučića, sa Hitlerom, to mogu samo Hrvati. Mediji i političari u Hrvatskoj znaju da između Vučića i Hitlera nema sličnosti, ali bolje znaju da između politike prema Srbima i Srbiji savremene Hrvatske i Nezavisne Države Hrvatske nema ni malo razlike. Zato im je priča o pobijenoj srpskoj djeci "gadljiva do nepodnošljivosti", a zahtev Srbije da se ubicama srpske djece sudi razlog za histeriju", izjavio je on.

Prema njegovim riječima, kome je Stepinac svetac, njemu je Vučić Hitler, ipak,dodaje on, ostavlja mogućnost da nije dobro razumio šta je hrvatski list "Ekspres" htio da kaže.

"Jer u zemlji u kojoj se Hitlerovom sljedbeniku, osnivaču ustaškog pokreta Mili Budaku daju ulice, u takvoj zemlji poređenje sa Hitlerom i ne mora biti uvreda. Ono što je u Srbiji, zemlji Hitlerovih protivnika uvreda, u Hrvatskoj, zemlji najodanijih Hitlerovih saveznika, može biti kompliment", izjavio je Vulin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:27