Мариника Тепић / -Н1
26/04/2021 u 12:12 h
Аутор Н1Аутор Н1
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Анимир-даме и за оне који су одлучивали о правосуђу

Очевици: „Корисник Палминих анимир-дама био jе и Петар Петровић, дугогодишњи Палмин предсједник Одбора за правосуђе Народне скупштине и члан Високог савјета судства, написала jе Тепићева на Твитеру
Потпредсједница Странке слободе и правде Мариника Тепић пренијела jе на Твитеру изjаве свједока коjи предсједника Одбора за правосуђе Петра Петровића оптужуjу да jе био корисник услуга анимир-дама Драгана Марковића Палме.
Тепићева jе истакла да jе Петровић, иначе члан Палмине Jединствене Србиjе, осим што jе предсједник поменутог одбора, члан и Високог савјета судства. Петровић jе такође замјеник предсједника Палмине Jединствене Србиjе, подсјећа Нова.рс.
– Зашто jе ово организована мрежа коjу морамо разбити због дјеце и жена? Jер су у њоj људи коjи су одлучивали о правосуђу. Очевици: „Корисник Палминих анимир-дама био jе и Петар Петровић, дугогодишњи Палмин предсједник Одбора за правосуђе Народне скупштине и члан Високог савјета судства“ – написала jе Тепићева на Твитеру.
Одбор за правосуђе иначе даjе мишљење о предлогу одлуке за избор предсједника Врховног касационог суда и Републичког jавног тужиоца.
Одбор, такође, разматра одлуке за избор чланова Високог савјета судства, Државног вијећа тужилаца, предсједника судова, jавних тужилаца, као и судиjа и замјеника jавних тужилаца коjи се бираjу први пут.
Тања Игњатовић из Аутономног женског центра и Биљана Малетин из Женске платформе за развоj Србиjе кажу да Маринику Тепић, коjа jе у jавност изнијела тврдње да jе предсједник Jединствене Србиjе Драган Марковић Палма подводио малољетнице и жене у Jагодини, нису тужиле жене, већ „Палмина машинериjа”. Поводом изjаве предсједника Србиjе Александра Вучића да ће бити jезиво ако се докаже да jе то тачно, а jош jезивиjе ако се докаже да ниjе тачно, Билетин наводи да jоj jе то „наjстрашниjа изjава“ и да jе умјесто ње требало да каже да ниjедноj дјевоjчици и жени овако нешто не смије да се деси ни у jедном граду, док Игњатовић додаjе да jе изjава проблематична, jер то слушаjу и институциjе: „Он jе дао поруку не само грађанима да не подржаваjу (жртве), већ и институциjама да не истраже ово“.
– Маринику нису тужиле жене, већ машинериjа Палме, та машинериjа jе толико jака да jе свеjедно да ли им он каже „сјутра да се нацртате испред аутобуса” па да их возаjу по митинзима или да потпишу кривичне приjаве, за ту машинериjу jе то потпуно свеjедно, те мислим да jе нефер рећи да су то потписале жене, све jе дио те машинериjе, а све друго jе манипулациjа и инструментализациjа“ – казала је Малетин поводом тога што су жене запослене у jавном сектору у Jагодини поднијеле 393 кривичне приjаве против потпредсједнице Странке слободе и правде Маринике Тепић због „изазивања панике и нереда“ путем средстава jавног информисања.
Она додаjе да су жене коначно постале тема у овоj земљи, подсјећаjући да jе ово четврта тема о злостављању жена коjа jе отворена у овоj години у Србиjи и истиче да се у овом случаjу ради о „нестварно jакоj машинериjи власти, у оквиру коjе су жене невјероватно инструментализоване“.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 12:10