/ -FOTO: ANA PAUNKOVIć
12/05/2022 u 19:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мариника Тепић би да Србија уведе санкције Русији

Нема дилеме да Србија мора, као што је и увијек била, да се окрене Западу, поручује потпредсједница странке Драгана Ђиласа

Потпредсједница Странке слободе и правде Мариника Тепић изјавила да би Србија требало да уведе санкције Русији.

Она је, гостујући на ТВ Н1, одговарајући на питање да ли би у Скупштини Србије подржала увођење санкција Русији, одговорила да ће сигурно подржати таква решења.

- Странка слободе и правде се одмах огласила, осуђујући инвазију Русије на Украјину. Упркос томе што знамо шта значи увести санкције, последице трпе обични грађани, а не политички чиниоци који управљају тим одлукама, али такође нема дилеме да Србија мора, као што је и увијек била, да се окрене Западу, да се окрене правој страни- казала је Тепић.

Упитана да ли то значи и увођење санкција Русији, одговара да "у овој историјској подјели нема никакве дилеме да је то једини пут, да је то једини геополитички простор ком Србија припада, ако већ тежимо Европској унији".

На питање да ли би њена странка гласала у парламенту за решења којима се уводе санкције Русији, Тепићева је рекла да би сигурно гласали за таква решења.

- Увијек ћемо гласати за праве европске законе, за право мјесто Србије у Европи и у свијету, и наша странка ће сигурно подржати таква решења- закључила је Тепић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:10