NTO / foto: MRT.GOV.ME
13/09/2024 u 10:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Crna Gora predstavljena kao savršena zemlja za putovanje u njemačkim medijima

Crna Gora je sve prisutnija u najpoznatijim njemačkim medijima kao atraktivna destinacija za putovanja, što je rezultat intenzivnih promotivnih aktivnosti Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG).

Kako je saopšteno iz NTO, brojni članci u uglednim publikacijama naglasili su prirodne ljepote, kulturno nasljeđe i sve bogatiju turističku ponudu naše zemlje, privlačeći veliku pažnju njemačkih čitalaca i potencijalnih posjetilaca.

Magazin Die Welt objavio je članak pod nazivom „Crna Gora – jedan od najpopularnijih predloga ovoga ljeta“. Ovaj prestižni magazin, sa tiražom od 87.836 primjeraka, ističe Crnu Goru kao destinaciju koja nudi mnogo na malom prostoru – od fjordova, planina, netaknutih gradova, starih manastira, do dugih plaža i prašume.

- Balkanska država na Jadranu ne oduševljava samo individualne putnike, već i luksuzne turiste zahvaljujući sve većem broju ekskluzivnog smještaja. Crna Gora iznenađuje mnogim superlativima - navodi se u tekstu.

Crna Gora je predstavljena i u poznatom magazinu Spiegel, u tekstu pod nazivom „Savršena zemlja za putovanje“. Ovaj magazin, sa nedeljnim tiražom od 695.004 primjeraka, posebno naglašava prirodne ljepote i jedinstvenu kombinaciju kulturnih i istorijskih znamenitosti naše zemlje. Takođe, magazin Esquire sa prosječnim tiražom od 620.000 primjeraka i sa 15 miliona posjetilaca online izdanja, svrstava Crnu Goru među najpoželjnije destinacije za putovanja ove godine.

Osim toga, kako navode, najtraženiji turistički časopis u Njemačkoj – REISE&PREISE preporučuje Crnu Goru kao destinaciju u kojoj se nalazi sve za uspješan odmo

Studijske posjete doprinijele promociji Crne Gore u Velikoj Britaniji

Posebna pažnja posvećena je ponudi aktivnog turizma u Outdoor magazinu, koji donosi priču o avanturističkom putovanju biciklom i splavom kroz kanjon Tare.

- Opisan kao suza Evrope zbog svoje kristalno čiste vode, kanjon Tare nudi neponovljivo iskustvo svim ljubiteljima prirode i avanture. Našu pažnju su posebno privukle aktivnosti poput ‘bikeraftinga‘ – kombinacije biciklizma i packraftinga - navodi se u članku.

U narednom periodu NTO CG nastavlja sa promocijom destinacije na ovom tržištu, te je u saradnji sa turoperatorom DERTOUR, u toku kampanja promocije destinacije putem njihovih kanala sa ciljem povećanja prodaje aranžmana. Osim toga, tokom septembra će biti realizovane studijske posjete medija i influensera iz Njemačke.

Članci su dostupni na sljedećim linkovima:

Die Welt: Crna Gora – jedan od najpopularnijih predloga ovoga ljeta

Link: https://www.welt.de/reise/nah/article253038750/Balkan-Knaller-Montenegro-ist-einer-der-heissesten-Tipps-des-Sommers.html

Spiegel: Savršena zemlja za putovanje

Link: https://www.spiegel.de/reise/europa/montenegro-das-perfekte-land-fuer-einen-roadtrip-a-7db265d3-6cf2-42b0-9e47-0b178845a1cd

Esquire: Sedam skrivenih trističkih destinacija koje  niko nema na svom radaru

Link: https://www.esquire.de/life/reisen/geheimtipps-reiseziele-die-niemand-auf-dem-schirm-hat

Outdoor magazin: Biciklizam – Rafting u Crnoj Gori

Link: https://www.outdoor-magazin.com/wanderwege/bike-und-raft-tour-taraschlucht-montenegro/

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 12:26