/ - FOTO: NTO
09/09/2023 u 12:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Evropska komisija za putovanja: Crna Gora u turizmu bilježi najveći rast prihoda generisanog po sobi u odnosu na 2019. godinu

Direktorica NTO CG Ana Tripković Marković poručila je da podaci ETC-a ohrabruju i predstavljaju znak dobrog pozicioniranje naše destinacije

U mjesečnom izvještaju Evropske komisije za putovanja (ETC) navodi se da je Crna Gora u odnosu na evropske zemlje ostvarila najveći rast prihoda generisanog po sobi (RevPar) tokom jula, kada je u pitanju poređenje sa 2019. godinom, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije NTO.

Prema ovim podacima, zabilježen je rast RevPar-a od 105,19 odsto u poređenju sa 2019. godinom, čime je Crna Gora nadmašila sve druge evropske destinacije.

“Pored toga, i drugi indikatori turističkog prometa pokazuju da crnogorski turizam doživljava snažan oporavak, te da se Crna Gora ističe kao atraktivna turistička destinacija u Evropi. U izvještaju ETC-a se ističe da je Crna Gora, sa rastom od 20,52 odsto stope popunjenosti u odnosu na prethodni mjesec, ostvarila najbolje rezultate među svim evropskim državama”, ističu u NTO.

Direktorica NTO CG Ana Tripković Marković poručila je da podaci ETC-a ohrabruju i predstavljaju znak dobrog pozicioniranje naše destinacije.

“Ovi podaci govore o jačanju destinacije jer RevPar predstavlja jedan od ključnih indikatora uspješnosti u turizmu. Podsjećamo da je u kvartalnom izvještaju ETC-a navedeno da Crna Gora bilježi najveći rast broja turista u odnosu na 2019. godinu sa tržišta Velike Britanije, Francuske i Holandije. Činjenica da se nalazimo u grupi zemalja koje bilježe značajan rast u gotovo svim mjesečnim izvještajima govori o sve boljem kotiranju Crne Gore kao turističke destinacije u Evropi“, zaključila je Tripković Marković.

Da se Crna Gora visoko pozicionira kao turistička destinacija, potvrđuju i recenzije posjetilaca na platformama za putovanja. Prema njihovim ocjenama, duže od godinu dana zaredom nalazimo se u TOP 10 najbolje ocijenjenih destinacija, a taj trend se nastavio i u julu, kada je Crna Gora zauzela drugo mjesto.

Izvještaji Evropske komisije za putovanja zasnovani su na analizama više miliona recenzija koje posjetioci postavljaju na online platforme specijalizovane za putovanja, a uključuju ocjene iz četiri oblasti: ukupni doživljaj destinacije, sigurnost, održivost, te odnos cijene i kvaliteta.

0SHARE

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. jun 2024 05:03