Harper‘s Bazaar / - NTO
16/07/2024 u 08:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Harper’s Bazaar: Crna Gora ima luksuzan sjaj

Britanska javnost sve je bolje upoznata sa ponudom destinacije, jer veliki broj članaka i reportaža o Crnoj Gori krasi stranice najpopularnijih magazina i online izdanja.

Tako je u julskom izdanju prestižnog magazina „Harper‘s Bazaar“ i na njihovom profilu na duštvenim mrežama, objavljen je članak o Crnoj Gori, pod naslovom „Vrhunski luksuzni turistički vodič kroz Crnu Goru”. Reportažu iz naše zemlje, potpisuje novinarka  Marie-Claire CHAPPET, koja u podnaslovu najavljuje: “Zadivljujući krajolik i prefinjen glamur čine ovu destinaciju „poznatom“ odabranom destinacijom na jadranskoj rivijeri”, a zatim detaljno opisuje sve prednosti naše obale i planinskog dijela, njihove blizine i mogućnosti koje nude.

- Zemlja je zaista jedna avanturistička priča koju sami kreirate: zelene padine i planine prekrivene snijegom za gotovo alpsko iskustvo; istorijski gradovi sa kaldrmisanim ulicama i srednjovekovnim manastirima; utvrđenja i lavirintski prolazi sa mačkama u prozorskim oknima; neočekivani vinogradi u raskošnim dolinama i na ostrvima u sred mora brojne živopisne crkve. Crna Gora ima izražen luksuzan sjaj – glamurozne marine, prekrasne hotele u palati sa pet zvjezdica i elegantne, cool plažne barove. Najluksuzniji dio svega je, naravno, činjenica da je ovo još uvijek pomalo netaknuta destinacija za odmor. Autentičnost mjesta svemu daje dodatnu energiju, opisuje autorka i uvodi čitaoce u obilazak destinacije, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

image

Harper‘s Bazaar

- NTO

Online izdanje čuvenog „Harper‘s Bazaar“ magazina dnevno posjeti više od 180.000 čitalaca koji vole modu, putovanja i luksuzni život, a svaki broj karakteriše nekoliko ekskluzivnih intervjua sa vodećim ženama u svetu filma, umjetnosti, mode i biznisa. Putopisne reportaže su među najčitanijim na portalu, a tekst o Crnoj Gori donosi i primamljive fotografije iz Kotora, Perasta, Porto Montenegra i Bokokotorskog zaliva, kao i praktične savjete šta posjetiti, gdje jesti i kako nezaobilazno otići na izlete.

NTO: Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju – glasajte

Osim prirodnih ljepota, bogate gastronomske ponude i prihvatljive cjenovne politike, Crnu Goru preporučuje i sve bolja direktna avio povezanost nekoliko gradova Velike Britanije sa oba aerodroma u Crnoj Gori.

Luksuzni odmor u Porto Montenegru, autorka opisuje kao užitak koji se ne smije propustiti, ali preporučuje i druge luksuzne rizorte poput One & Only Portonovi i hotela The Chedi na poluostrvu Luštica. Ipak, zaključuje reportažu utiskom da je „pravi luksuz u tome koliko je prostranstvo prirode netaknuto“, a to je ono što Crnu Goru izdvaja i preporučuje.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. septembar 2024 09:42