/ - FOTO: INFLUENSER MARKETING
03/10/2022 u 12:15 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Influenser marketing nezaobilazni sastavni dio novog marketinškog pristupa u turizmu

Učestovali su i predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, NTOCG, lokalnih turističkih organizacija i crnogorske turističke privrede

Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma, Crnogorski kongresni biro u okviru Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, slijedeći marketinške trendove u turističkoj industriji kao i Program digitalnog marketinga NTOCG, organizovao je, u četvrtak, 29. septembra, prezentaciju i radionicu na temu „Influenser marketing“.

Direktorica Crnogorskog kongresnog biroa Aleksandra Maksimović istakla je da je influenser marketing nezaobilazni sastavni dio ovog novog marketinškog pristupa u turizmu, koji počiva na činjenici da ljudi mnogo više vjeruju iskustvima drugih ljudi, nego klasičnim reklamnim porukama, kao i da je digitalizacija omogućila da se ta iskustva instant prenose.

-Digitalna transformacija turizma, nužno upućuje i na transformaciju marketinškog pristupa. Organizovanje marketinških aktivnosti oko geografskih obilježja i pukog predstavljanja turističkih lokaliteta više nije dovoljno, već se zahtijeva novi marketinški pristup koji podrazumijeva da proizvod i iskustva dolaze na prvo mjesto. Iskustva su sada glavni pokretač za povezivanje sa  ljudima i uticaj na ličnom nivou. U tom smislu, strateške influenser kampanje mogu značajno pomoći manjim i ne tako poznatim destinacijama da se takmiče sa većim igračima- kazala je Maksimović.

Radionicu je vodila Mariska Kastelo, stručnjak iz oblasti MICE turizma, autor i bloger, osnivač kompanije "Word of MICE", koja se bavi izradom i sprovođenjem influenser kampanja za destinacije, hotele, agencije i druge kompanije.

-Budući da radim u MICE industriji čija se vrijednost mjeri trilionima dolara, smatrala sam važnim da prezentaciju započnem isticanjem određenih činjenica i brojki. Globalna idustrija poslovnih putovanja i događaja generiše oko 2,65 triliona dolara. Prosječna potrošnja turiste na poslovnom putovanju je 3,5 puta viša u poređenju sa prosječnim turistom. Pored toga što su to visokoplatežni gosti, riječ je o visokoobrazovanim gostima, koji posjećuju destinaciju  van glavne turističke sezone i postoji velika vjerovatnoća da će nakon poslovnog putovanja, vratiti u destinaciju sa svojim porodicama. Raduje me što vidim etuzijazam po pitanju razvoja  kongresnog turizma kao šanse za produženje sezone u Crnoj Gori. Zahvalna sam što sam bila u prilici da podržim tu misiju, ovom prezentacijom i radionicom - kazala je Kastelo.

Učestovali su i predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, NTOCG, lokalnih turističkih organizacija i crnogorske turističke privrede.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. decembar 2022 09:42