Vladimir Martinović i Zurab Pololikashvili / - Ministarstvo turizma
07/03/2024 u 13:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Martinović: Intenziviraćemo saradnju sa Svjetskom turističkom organizacijom

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera intenziviraće saradnju sa Svjetskom turističkom organizacijom (UN Tourism) kroz različite inicijative, saopštio je resorni ministar Vladimir Martinović

Ministar turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera Vladimir Martinović On je na sastanku sa generalnim direktorom UN Tourism Zurabom Pololikashvilijem na Sajmu u Berlinu kazao da će te inicijative uključivati mogućnost upućivanja službenika u sjedište organizacije radi sticanja boljeg uvida u rad te prestižne svjetske institucije.

Martinović je, kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, istakao važnost dosadašnjeg partnerstva i otvorio vrata za dalju saradnju i razvoj turizma u narednom periodu.

Pololikashvili je rekao da mu je drago što su dio Ministarstva ekologija i održivi razvoj i što imaju jednake poglede na ruralni turizam i njegov razvoj.

U razgovoru je poseban naglasak stavljen na važnost promocije i privlačenja investicija u Crnu Goru.

Martinović je rekao da prepoznaju važnost promovisanja jedinstvenih turističkih atrakcija zemlje i stvaranja stimulativnog okruženja za investitore kako bi se dodatno podstakao turistički razvoj.

- Nastavićemo da radimo sa drugim relevantnim partnerima kako bismo ostvarili ciljeve održivog razvoja turizma i doprinijeli daljem prosperitetu Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije - kazao je Martinović.

Bilo je riječi i o razvoju ruralnog turizma u Crnoj Gori, gdje je Martinović zatražio podršku. Naime, UN Tourism je od 44 sela iz 32 države u Programu unapređenja – Best tourism villages izabralo dva crnogorska sela Godinje i Gornja Lastva koja su dobila ehničku podršku za unapređenje konkurentnosti.

- Oduševljen što su dva crnogorska sela postala dio UN-ove inicijative za turizam. Ovo je važan korak ka stvaranju inkluzivnijeg i održivijeg turizma za buduće generacije - poručio je Pololikashvili.

Strategija razvoja turizma za period 2023-2025. godine, koja je dobila pozitivno mišljenje UN Tourism, predstavlja temeljni dokument za dalje usmjeravanje razvoja turizma u Crnoj Gori.

Ministarstvo turizma ističe važnost kontinuiranog unapređenja turističke ponude i kvaliteta usluga kako bi se zadovoljile potrebe modernog turiste i očuvala prirodna i kulturna baština zemlje.

Martinović je pozvao Pololikashvilija da dođe u Crnu Goru i kazao da je zahvalan na dugogodišnjoj saradnji sa Svjetskom turističkom organizacijom od pristupanja naše države kao članice 2007. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:34