Sveti Stefan / - NTO
15/03/2024 u 13:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na listi 100 najboljih u svijetu našla se plaža Sveti Stefan

Portal Beachatlas nedavno je objavio listu 100 najboljih plaža, a na listi se našla i jedna lokacija iz Crne Gore, kao i nekoliko lokacija iz regiona.

Kako navodi ovaj portal, potraga za najboljih svjetskim plažama usmjerena je uglavnom na izgled, a to obično podrazumijeva pješčane plaže i čisto plavo more. No, oni su istakli da nisu željeli napraviti konvencionalnu listu, već uzeti u obzir i druge kriterijume

- Ovo je prvi izbor ikada koji je proširio i obuhvatio različite kriterijime kao što su vrijednost za lokalnu zajednicu, ponuda načina života i kulturni značaj. Ova šira perspektiva omogućila nam je da osvijetlimo one ‘dragulje‘ na plaži koji obično ne dospiju na tradicionalne, jednodimenzionalne popise najboljih plaža - navedeno je u tekstu Portal Beachatlas.

Pa je tako Sveti Stefan u Crnoj Gori zauzeo 31. mjesto, kao jedna o omiljenih destinacija kako za turiste.

Na listi su se našli i neke lokacije iz regiona, kao što su: Bačvice u Hrvatskoj (21. mjesto), Splavovi u Srbiji (50. mjesto), Viški podmorski tunel u Hrvatskoj (59. mjesto) te Bled u Sloveniji (75. mjesto).  A za BiH je zanimljivo jer se na pronašla i plaža Jablaničkog jezera, koja je zauzela 57. mjesto.

Zanimljivo je da je Beachatlas za ovu listu pozvao stručnjake za putovanja i influensere iz cijelog svijeta, kako bi pomogli u kreiranju liste.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:33