Buljarica / - FOTO: GREEN HOME
23/09/2024 u 16:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Obilježen Međunarodni dan čišćenja obala na plaži Buljarica

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana čišćenja obala, NVO Green Home je proteklog vikenda organizovala akciju čišćenja plaže Buljarica. U akciji je učestvovao Green Home tim sa 40 mladih i volontera, a sakupljeno je više od 40 kilograma otpada.

Međunarodni dan čišćenja obala u Crnoj Gori organizuje NVO Zero Waste Montenegro u saradnji sa brojnim nevladinim organizacijama, međunarodnim institucijama, javnim preduzećima i građanima. Uz akciju čišćenja, izvršena je i revizija otpada, odnosno prikupljanje podataka o otpadu, te njegova kategorizacija prema vrstama i brendovima. Svi prikjupljeni podaci se koriste za analizu i dalje aktivnosti u ovoj oblasti.

image

Buljarica

- FOTO: GREEN HOME

Osim čišćenja, u okviru akcije su održane i dvije radionice koje su pružile priliku učesnicima da na kreativan način izraze svoj doživljaj prirode i važnost njenog očuvanja, koristeći materijale iz prikpljene tokom akcije.

Problem upravljanja otpadom u Crnoj Gori je veliki i zahtijeva konstantnu pažnju i angažovanje svih građana, a ova vrsta akcije je imala za cilj ne samo fizičko čišćenje prostora, već i podizanje svijesti građana, kao i podsticanje na veće angažovanje svih u očuvanju prirodnih resursa.

Akcija je organizovana u sklopu Cleanup Montenegro – neformalne mreža nevladinih organizacija i organizacija civilnog društva, čiji je primarni cilj angažovanje civilnog društva kako bi se ublažilo zagađenje otpadom i suzbilo stvaranje otpada širom Crne Gore.

                                                                                                                                                               

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. septembar 2024 16:01