/ - FOTO: NTO CG
02/10/2023 u 17:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

NTO CG: Crna Gora na naslovnoj stranici njemačkog magazina

Riječ je o magazinu koji je na tržištu već trinaest godina, izlazi kvartalno i ima oko 150.000 čitalaca

Kao rezultat studijske posjete u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, njemački magazin “HOLIDAY&LIFESTYLE” objavio je destinacijski članak na pet stranica o Crnoj Gori pod naslovom „Neotkriveno blago južnog Jadrana”.

Riječ je o magazinu koji je na tržištu već trinaest godina, izlazi kvartalno i ima oko 150,000 čitalaca.

Članak potpisuje bračni par Kerler Christina Maria i Richard, koji su boravili u Crnoj Gori u periodu od 20-24. juna tekuće godine. U tom periodu obišli su Budvu, Cetinje, Kotor, Ulcinj, Bar, Podgoricu i Kolašin, koje su toplo preporučili svojim čitaocima.

image
- FOTO: NTO CG

U septembarskom izdanju, koje će biti u prodaji do decembra, bračni par Kerler, već sa naslovne strane, poziva sve čitaoce, da obavezno u narednom periodu planiraju odmor u Crnoj Gori, koja nudi “istorijske stare gradove, prvoklasne plaže i fascinantne prirodne parkove”.

- Prilikom obilaska Crne Gore, nikako ne propustite da vidite najdublji kanjon u Evropi, njihove nacionalne parkove, organizujte “obilazak najstarije masline u Baru”, prošetajte Podgoricom, otkrijte šta sve nudi luksuzna marina Tivat, najstariji primorski grad Perast, kao i “atraktivne plaže oko Svetog Stefana i nezaobilaznu Veliku plažu u Ulcinju”, preporučuju novinari svojim čitaocima uz savjet da svaki dan može da im bude ispunjen raznim sadržajima- navode iz NTO.

image
- FOTO: NTO CG

Bračni par Kerler su iskusni novinari, koji su stekli povjerenje publike, zbog realnog opisa destinacije, usluga i svih ponuđenih sadržaja, oni pružaju savjete i smjernice i objektivnim komentarima olakšavaju izbor destinacije za odmor, pa su godinama unazad bitan saveznik u planiranju putovanja, naročito ciljnoj grupi putnika između 30 i 50 godina.

- Procjenjuje se da oko 70% čitalaca ovog magazine putuje od pet do sedam puta godišnje, te je objavljivanje ovog članka značajno sa aspekta privlačenja turista sa ovog tržišta- navodi se u saopštenju.

Zbog arhitekture njihovih starih gradova, Rihard Kerler posebno izdvaja Budvu i Kotor:

- Stari grad Budva predstavlja jedan od apsolutnih vrhunaca Crne Gore. Pored ljepote arhitekture Starog grada, savremeni dio Budve je centar okupljanja mladih zbog raznih ljetnjih manifestacija, restorana i kafića- objašnjava u tekstu Kerler i nadovezuje se: “Tu je i Stari grad Kotor, koji je i danas u zapanjujuće dobrom strukturnom stanju i zasigurno je nešto što se ‘mora videti’, tokom posjete ovoj zemlji”.

Uz veliki broj fotografija sa primorja i sa sjevera Crne Gore, novinarski par je najboljim preporukama uvrstio Crnu Goru među destinacije koje ne treba propustiti.

Pored NTO CG, posjetu su podržali: Hotel Avala Budva, Hotel Hilton Podgorica, Hotel Bianca Kolašin, TO Kotor, TO ULCINJ, TO  Budva, TO  Podgorica, Nacionalni parkovi CG, restoran CONTE Perast i Narodni Muzeji CG 

Magazin: http://www.holidayandlifestyle.com/abouthlf.htm

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:47