/ - NEBOJšA JELIć
20/01/2023 u 10:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Od ljeta će tri kompanije letjeti na liniji Izrael - Crna Gora

2023. ponovo će biti oboren rekord u broju letova koji će letjeti iz Izraela za Crnu Goru

Počasni konzul Crne Gore u Izraelu Nimrod Rinot objavio je danas da je prognoza za ljeto 2023. optimistična i da se očekuje rekordan broj turista iz Izraela. Tri različite avio kompanije će letjeti ovom rutom na redovnim letovima između Aprila i Oktobra 2023.

- Israir će imati najmanje šest letova sedmično u jeku sezone, Er Montenegro će imati najmanje tri leta sedmično, a nova kompanija na ovoj liniji je Sun Dor, podružnica El Ala, kompanija je objavila da će obavljati dva leta sedmično - nedjeljom i četvrtkom - kazao je Rinot.

Iz Konzulata Crne Gore čak očekuju i povećanje broja sedmičnih letova.

Konzul Rinot je dodao da je turizam najvažniji izvor prihoda u Crnoj Gori i da umnogome utiče na život gotovo svakog građanina Crne Gore.

On je takođe napomenuo da smo prije ne tako mnogo godina počeli sa 6.000 izraelskih turista godišnje, a 2022. godine bilo bi ih više od 60 hiljada, a cilj koji smo si postavili za ovu godinu je doći do 80 hiljada turista i više.

Uskoro će se održati godišnji Sajam turizma u Izraelu, a predstavnici raznih turističkih agencija i Ministarstva turizma će i ove godine građanima Izraela predstaviti ljepote i atraktivnosti Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 14:12